Doorgaan naar hoofdcontent

Villa Augustus

Villa Augustus is een hotel, restaurant, markt en tuin in één, gevestigd in een oude watertoren aan de waterweg het Wantij in Dordrecht. Ik wilde al jaren de tuin zien maar het kwam er maar niet van. Nu dacht ik er op tijd aan voordat het midden winter zou zijn er er niet veel meer te zien zou zijn geweest. Dit was het uitzicht vanuit onze plek in het restaurant. De oorspronkelijke watertoren wordt alleen gebruikt als hotel.

De tuin is gemaakt op de plek waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren. Een tuin van ruim 1,5 hectare met onder andere een moestuin, boomgaard, Italiaanse tuin en een bosje. 

We zijn natuurlijk eerst lekker gaan lunchen. Door de stadswandeling was het ondertussen al half twee geworden en we hadden trek.

Het is te merken dat de koks de beschikking hebben over allerlei groenten want die werden ruimschoots gebruikt in de gerechten die wij aten.

Er staan niet alleen groenten in de tuin, ook mooie hoekjes met bloemen.

En een heuse berceau waar fruit tegen geleid wordt.


Achter de dahlia's in een met gaas afgeschermde hoek stonden kleinfruitstruiken.

Dit zijn bleekpotten. Ze worden gebruikt om groenten versneld te laten groeien en ze tegelijkertijd te bleken. Zie je al die geoogste flespompoenen in de kas erachter.


In deze nu lege kas hadden de tomaten gestaan.

Ik had nog wel een uurtje langer in die tuin willen dwalen maar het werd tijd om de waterbushalte op te gaan zoeken. Maar ik kom nog eens terug en dan het liefst in het voorjaar, dan ziet zo'n tuin er weer heel anders uit.

Reacties

Sjoerd zei…
Wat een prachtig bouwgevalletje is die watertoren, daar wil ik wel eens een weekendje in doorbrengen. Trouwens de rest eromheen is ook best de moeite waard,
KnutzEls zei…
De tuin alleen al is een bezoek waard. En lekker eten is de kers op de taart.
Judy zei…
Wat bijzonder, alleen al dat hotel. En die tuin, genieten!
In de weer zei…
Wat is hij mooi hè, ik vind het nog steeds de mooiste en indrukwekkendste watertoren van allen die wij al zagen. Wij waren er toen in juli, alles in volle bloei en vanwege het mooie weer konden we buiten op het terras lunchen, maar de tuin ziet er nu ook nog fraai uit. Mooi in beeld gebracht Marthy.
Emie zei…
Het is een bijzondere en heerlijke plek. Lang geleden dat ik er was, je hebt me op een idee gebracht.
Bertiebo zei…
Voor mij is dit extra leuk. Als kind fietste ik er iedere dag langs. Later bezocht ik natuurlijk Villa Augustus. Nu ben ik er al heel lang niet meer geweest. De laatste keer, jaren geleden, moest ik apart betalen voor een koekje bij de koffie. Dat was een grens voor mij. Ik dacht hier kom ik nooit meer. Maar misschien moet ik wat vergevingsgezinder worden zo langzamerhand, want mooi is het er wel.
Prachtig allemaal! Ik zie trouwens dat je in je berichten sinds kort oranje gekleurde zinnen er tussendoor ‘gooit’. Om zo een regel extra nadruk te geven of is het gewoon willekeurig of gaat het automatisch?
Wat een prachtplek! Het terugkomen waard!
Prachtige foto's van een plek waar ik ook heel graag eens heen zou gaan.
Ger zei…
Mooie plek om rond te lopen en je te vermaken.
Heb zo het idee dat er ook veel vrijwilligers hun ‘groene vingers’ gebruiken,dat is meestal zo in die mooi en goed onderhouden tuinen.