Doorgaan naar hoofdcontent

Heel Holland genoot.

Mart had gisteren eerst gefietst met zijn maatjes maar daarna had hij nog fut genoeg om met mij rond de Reeuwijkse plassen te wandelen. Het zal jullie niet verbazen als ik zeg dat het leek of heel Nederland op de been was. Wandelaars, fietsers en skaters, we kwamen het allemaal tegen en Mart had 's morgens tijdens het fietsen zelf gymklassen buiten bezig gezien. 

Er zijn prachtige huizen te bewonderen rondom de plassen en alles ziet er gelikt uit, ook de tuinen. We zagen diverse mensen lekker buiten zitten, te genieten in het zonnetje. En dat half februari.


Heel veel watervogels op deze plas maar ik kon van veraf niet precies zien welk soorten.

Met de takken van deze geknotte wilgen is een houtwal aangelegd, dat vormt een mooie schuilplaats voor insecten en reptielen.

Het was een lekker rondje met een heerlijk temperatuurtje. Mijn jack ging steeds verder open en ik zag heel wat mensen zelfs zonder jas lopen.

Reacties

Bij ons in het park tegenover zijn elke week een paar groepen die daar sporten, een soort fitness, en het opwarmen van diverse loopgroepen gebeurd daar ook. Leuk dat het openbaar groen ook zo gebruikt wordt.
Marthy zei…
Hoe meer sportende mensen in ons openbare groen, hoe beter, Jeanette.
Het voorjaar geeft weer energie!
Ik moest gisteren mijn (dunne) jas uitdoen tijdens het wandelen, het was zulk heerlijk weer
Marthy zei…
Ja, zeker bij jullie daar in het zuiden, Inge.
Ageeth Mooij zei…
Hier wil ik wel aan wennen, heerlijk! En het ruikt ook zo lekker buiten!
Griemmank zei…
De voorjaarsvakantie kon niet beter beginnen. Inderdaad, ook hier was tout le monde lekker buiten. Wandelen, fietsen, in de tuin, op terrasjes. Wat doet dat goed, he? De Reeuwijkse plassen zijn prachtig. De Nieuwkoopse trouwens ook. Ik heb daar heel wat kano gevaren. Of is het gekanood? :-)
Marthy zei…
Ja, de Nieuwkoopse plassen, wij hebben daar ook vaak gekanood. Ik had een keer een kanotocht daar georganiseerd voor de PV van mijn werk. Daar denk ik nu nog met plezier aan terug.