Doorgaan naar hoofdcontent

Hollandser kan niet


 Hollandser kan het niet, daar aan het riviertje de Vlist.

Zeker als je ook nog zo'n lekker wasje ziet hangen.
Netjes hoor, de sokken per paar bij elkaar.

Ik kijk nog even achterom, een beeld wat weergeeft hoe mooi het hier is.
Dan loop ik langs de molen en een stukje verderop loop ik Schoonhoven in waar ik op een terras neer strijk. Het is twaalf uur, tijd voor een kop koffie en een broodje.

Op weg naar dat terras kwam ik nog langs deze winkel waar ik even naar binnen wipte. Ik ben er al meer geweest, kocht er een paar jaar geleden een mooie vaas en zag nu weer spullen die ik zo onder mijn arm mee had willen nemen. 

Net als Oudewater is Schoonhoven een mooie kleine stad waar nog veel bewaard is gebleven. Prachtige oude huizen langs het water, leuke winkels, een bezoekje waard.

Vanuit Schoonhoven liep ik naar de Lekdijk en had nog een prachtig gezicht op een perceel met moestuinen. Langzaam begin ik weer uit te kijken om in onze eigen moestuin in Frankrijk te gaan beginnen.

Op foto's van mijn woonomgeving, de Krimpenerwaard, is bijna altijd water te zien. Niet zo gek natuurlijk als je in een polder woont en ook nog eens tussen twee rivieren, de Lek en de IJssel. 
Op de Lek is, in tegenstelling tot de IJssel veel scheepvaartverkeer maar nu even niet dus dat leverde dit mooie plaatje op.

Vlak voor Ammerstol ga ik vanaf de Lekdijk naar beneden, steek de provinciale weg tussen Bergambacht en Schoonhoven over en loop over een fietspad tussen de weilanden naar het buurtschap Schoonouwen, Stolwijks grondgebied. In de verte zie ik mijn dorp al liggen. Vlakbij die zendmast daar in het midden van de foto woon ik. Nog een paar kilometers te gaan.

Reacties

Schoonhoven doet zijn naam eer aan.
In de weer zei…
Grappig al dat blauwe wasgoed, alsof het speciaal voor de foto is opgehangen.
huis tjokvol zei…
Heerlijk die was, en wat heb je een mooie wandeling gemaakt
Sjoerd zei…
Een mooie tocht, en de sokken waren compleet...
Foto's met wasgoed, ik vind dat zo nostalgisch op de een of andere manier.
Je maakte een prachtige wandeling en mooie Hollandse plaatjes!