Doorgaan naar hoofdcontent

Hout, hout en hout


Toen we de laatste boom op het terrein van buurman Rudolph in mootjes gehakt hadden en terug kwamen rijden zagen we naast onze garage een stapel brandhout liggen, het was voor monsieur Veysan. Ja, daar moet de kachel zeker branden, hij en zijn vrouw hebben geen andere verwarming in huis dan een paar van die elektrische radiatoren. Dat is bij lange na niet genoeg om hun huis te verwarmen dus dan is die houtkachel hard nodig.

Mart bood aan om het hout naar beneden te brengen, de buurman heeft zijn arm gebroken en kan helemaal niets. Madame Veysan vond het heel aardig maar het hoefde niet, vanmiddag kwam er een zoon en kleinzoon om het karwei te doen.

Nadat wij alles uitgeladen hadden keken met een tevreden gevoel naar onze nieuwe voorraad. Het moet nog wel klein gemaakt worden en een paar terrassen lager gebracht worden maar dat komt van de zomer wel.

We nemen de aanhanger dit keer mee. Die blijft altijd hier Frankrijk staan maar Mart heeft hem nodig in Nederland en we willen in het voorjaar ook nog wat groots meenemen vanuit Stolwijk. Nou, dan kan er ook nog wel wat hout in die lege aanhanger mee, de Stolwijkse kachel willen we ook graag laten branden en daar is de voorraad op.

Reacties

Emie zei…
Zo, dat kan maar weer efficient geregeld zijn. Ben benieuwd wat er vanuit Stolwijk weer mee moet naar Frankrijk. Transportbdrijf Mart & Co is er maar druk mee.
Sjoerd zei…
Zo blijft hij wel lekker bezig...
Marthy zei…
Hij houdt van bezig zijn....
Marthy zei…
Dat krijg je zeker een keer te zien.
In de weer zei…
Haha Marthy zo doe je de naam van je blog eer aan !
Marc Dufraing zei…
Ja, in FR wordt er nog heel veel hout gestookt. Er zijn veel huizen waar het de enige vorm van verwarming is. Er worden ook nieuwe huizen gezet waar geen CV geplaatst wordt. Wij hebben, na vele jaren alleen een open haard te hebben gehad, sinds enkele jaren een goede kachel geplaatst. Dit zorgt al voor een hele verbetering.
Dan kunnen jullie in ieder geval weer even vooruit!
's Winters hebben we hier alle dagen de open haard aan en dan slinkt zo'n grote bult met hout snel :-)
ik zei het al eerder: als Mart zich eens verveelt .......
Marthy zei…
Ik weet precies wat je bedoelt, Alet, het gaat snel met hout als de kachel de hele dag brandt.
Marthy zei…
Wij hebben het wel heel comfortabel met onze cv en houtkachel, maar dat zal hier ook wat harder nodig zijn dan bij jullie.
Bertiebo zei…
Zeg, zit die man van jou ooit wel eens even stil?
Marthy zei…
Eh....overdag weinig.