Doorgaan naar hoofdcontent

Wiebelen

 Ik sta al sins een week te wiebelen op één been voor onze wastafel, 's morgens en 's avonds. Dat doe ik omdat ik las dat veel ouderen en ja, dat ben ik ook, een slecht evenwicht hebben en dat veroorzaakt vaak valpartijen. 
Het klopt helemaal want ik val heel makkelijk om, met dat evenwicht van mij is het hopeloos gesteld. Ik heb echt een heel slecht evenwicht, dat heb ik al jaren en ik kan het niet uitstaan. Tijd om het eens aan te pakken want in dat artikel stond een goede tip waar ik mee aan de slag ging.

Ik sta tijdens het tandenpoetsen, wat een mens toch zeker twee keer per dag doet op één been te proberen mijn evenwicht te bewaren. Proberen hè, want ik bak er nog niet veel van. Je moet dit heel geconcentreerd doen dus ik focus mijn blik op de kraan. 's Ochtends sta ik op mijn rechterbeen en 's avonds op de linker.

Dit gedoe heeft nog een bijkomend voordeel, ik train de spieren in mijn voeten en enkels. Als ik zo sta te wiebelen moeten al die kleine spiertjes in mijn voeten en rondom mijn enkels hard aan het werk om me overeind te houden.

Oefening baart kunst en dat weet ik uit heel veel ervaring dus ik ga dit stug volhouden.En als ik stevig op één been kan staan ga ik de oefening nog wat uitbreiden, maar dat is voor later.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik doe dat ook. Maar laatst las ik dat je het ook met je ogen dicht zou moeten kunnen en dat probeer ik steeds maar het lukt me niet. Ten minste geen minuut
Marthy zei…
Met mijn ogen dicht, daar hoef ik nog niet aan te denken. Laat ik eerst maar eens proberen een minuut overeind te blijven en daarna twee minuten.
Rianne zei…
Staand op één been tandenpoetsen is geen probleem, maar zodra ik tijdens de yoga de 'tree-pose' moet doen, wiebel ik als een gek en val geheid om. Ik denk dat ik dan iets te bewust aan het balanceren ben. Of niet.
Griemmank zei…
Heel goed, want je evenwicht kun je echt trainen. Ik doe het tijdens het koken. Als ik toch ergens even op moet wachten.
Griemmank zei…
Ik heb inmiddels uitgevonden dat ik als ik als Griemmank (google account) reageer, dat er dan geen foto's aangeklikt hoeven te worden. Hoeraaa!
Marthy zei…
Oh, dat is ook een goeie, tijdens het koken!
Marthy zei…
Eens mens leert, iedere dag!!!
Tijdens het koken sta ik ook vaak op een been, en dan een beetje door de knieën buigen en weer op je tenen staan. En ik heb mij aangeleerd om op mijn tenen en hielen te lopen naar de kliko's buiten. Het ziet er misschien stom uit, maar alles voor sterkere enkels en voeten. En goed voor je evenwicht.
Sjoerd zei…
Dat lijkt me een goede tip, dat ga ik ook eens proberen.
Marthy zei…
Niks stom, je bent juist goed bezig. Ik ben blij met al jullie reacties, ik leer hier veel van.
Marthy zei…
Ja Sjoerd, de ouder wordende mens moet zijn lichaam in goede conditie zien te houden.
Wat een leuke tip, ik ga dat ook eens proberen, ook ik ben tegenwoordig wiebelig. Groetjes
Pippa's Hus zei…
Wat een slim idee om dat bij het poetsen te doen. Misschien moet ik dat ook maar gaan doen. XX Esther
Elizabeth zei…
Oeps, dat is pittig hoor... Op één been staan en dan ook nog tegelijk een activiteit als tandenpoetsen uitvoeren. Jammer van je evenwicht... ik heb daar ook een klein beetje last van, altijd al gehad ook. Maar heb je er dan met wandelen geen hinder van?
Marthy zei…
In Nederland heb ik er geen last van maar hier in Frankrijk wel. Alles in de Ardèche is stijgen en dalen en als ik dan mijn gewicht moet verplaatsen tijdens het stappen op of van stenen val ik soms (bijna) om. En aangezien ik wil blijven wandelen ga ik hier veel aandacht aan besteden.
Marthy zei…
Ik denk niet dat het kwaad voor je zal zijn, Esther;-)
KnutzEls zei…
Dagelijks oefenen is echt goed. En het helpt, zeker weten.
In de weer zei…
Ik had nog nooit van iemand gehoord die dat doet, maar het is een goed idee denk ik. Heb het natuurlijk meteen geprobeerd en ik heb geen last van omvallen maar ik voel wel al mijn spieren dus ik ga het ook proberen vol te houden, kan nooit kwaad.
Marthy zei…
Helemaal mee eens, Els.
Marthy zei…
Dan sta jij in ieder geval stevig op je benen, Toos. Grappig dat jij ook al je spieren voelt, ik voelde dat direct.
Bernadette zei…
Deze avond worden hier ook tanden gepoetst op één been. Ben benieuwd of mij dat gaat lukken. Bedankt voor de tip.
Ik ben nog zestig min, maar ga het toch proberen in het kader van ‘baat het niet dan schaadt het ook niet’
Marthy zei…
Je bent al veel verder dan ik maar wat is een 'tree-pose'?
Marthy zei…
Zeker doen, jonkie;-)
Griemmank zei…
Marthy, ik heb hieronder nog een aantal leuke oefeningen voor het evenwicht trainen gevonden:

https://www.acefitness.org/education-and-resources/professional/expert-articles/5425/8-balance-moves-for-active-agers?utm_content=buffer52ebc&utm_medium=social&utm_source=pinterest.com&utm_campaign=buffer
Marthy zei…
Dat zijn goeie en ook nog leuk, hier ga ik mee aan de slag. Bedankt!