Doorgaan naar hoofdcontent

Foto's en verhalen van toen

De meeste zomergasten zijn vertrokken uit het dorp, Jacqueline was gisteren op Jany en haar moeder na de laatste  die ging en we zeiden haar hartelijk gedag. Zij woont vlak naast ons en het is voor mij echt een vriendin. We gaan even bij elkaar langs om een kopje koffie te drinken en tegen de avond maken we vaak een wandelingetje rond het dorp en gaan dan even langs bij Jany. 

Daar was het de afgelopen weken een komen en gaan van buren want als haar moeder hier is wil iedereen haar even zien en spreken. 99 Jaar oud is de oude dame nu, ja, nog steeds een dame en ze is nog zo helder als glas, praat overal over mee en vindt al dat bezoek heerlijk. 

Jany haalde afgelopen week haar oude fotoalbum weer eens tevoorschijn, heerlijk om daar even in te bladeren en de oude verhalen te horen die zij en haar moeder te vertellen hebben. Ik maakte met mijn mobieltje een paar foto's van de oude kiekjes, dus kwaliteit is het niet maar wel heel leuk. 
Op de bovenste foto Jany en haar moeder op het terras voor het huisje.

Deze is voor mij heel speciaal want de meest rechtse man is George Benefice. Wij hebben hem nooit gekend en ook nooit een foto van hem gezien maar hij was de vorige eigenaar van ons huis. Na zijn dood heeft het huis nog kort andere bewoners gehad tot wij het kochten. Er worden nog steeds verhalen over deze dorpsbewoner verteld, hij werd de kolonel genoemd, was lang en liep heel statig. Naast hem monsieur Valette die wij altijd gekend hebben hier, een paar jaar geleden werd hij opgenomen in een verzorgingstehuis.

En dit was de vader van madame Valette, hij was al gestorven toen wij hier kwamen. Zijn twee kleinzonen bewonen nu de twee familiehuizen boven ins ons dorp, naast Jany.

 Ooit bezat ons gehucht een openbare telefoon en dat was in het huis van de familie Valette. Prachtige foto vind ik dit, alleen al om de sfeer die het uitstraalt.

Reacties

Mooie foto's en dorpsverhalen!
Zo leuk, die historie
Leuk die herinneringen
miekequilt zei…
Wat een mooie foto’s en dito verhalen. Prachtig.
KnutzEls zei…
Leuk die geschiedenis van dichtbij.
Leuk dat je op deze manier toch nog weer nieuwe dingen te wetem komt over jullie dorp en huis.
En die kwaliteit, ach, ik denk maar zo, mooi wat we allemaal kunnen tegenwoordig met het mobieltje.
Sjoerd zei…
Een schitterend verhaal. Je zou eigenlijk moeten proberen om de geschiedenis van het dorp in kaart te brengen.
In de weer zei…
Wat een gezelligheid, leuk hoor.
Lida zei…
Gelukkig zijn er nog foto's. De verhalen die er bij horen zijn een of twee generaties later vergeten. Eigenlijk zou alles uit ieders leven opgeschreven moeten worden.
Marthy zei…
Prachtig om al die verhalen te horen, Lida. Vooral mijn buurvrouw Jacqueline weet nog veel. Zij kwam als meisje van zes al logeren bij haar oom die pastoor was in St Julien du Gua.
Bertiebo zei…
Nou dat mag je zeggen: prachtige, sfeervolle foto!
Wat een nostalgie. Op en top Frankrijk
Onliemie zei…
Wat wonen jullie daar toch op een fijne, gezellige plek.