Doorgaan naar hoofdcontent

In oude luister?

 Toen ik daar gisteren op het terrein van de oude zijderupsfabriek was keek ik natuurlijk wel wat rond, daar heb je tenslotte ogen voor. Waar dit gebouwtje voor diende weet is niet maar er zit nog wel een mooi oude muuschildering op. 'Le petit Journal de Lecteur' kan ik ontcijferen. Reclame voor een krant of misschien een tijdschrift?

 Er staat nog een deel van de oude fabrieksschoorsteen. Als je hier in de omgeving rondrijdt zie je ze vaak, er zijn er nog heel wat in goede staat.

Hier kijk je tegen achterkant van de voorgevel van de fabriek, drie verdiepingen zaten er ooit in.

Maar ik wist niet dat er toch nog een achtergevel was, op deze foto goed te zien. Dat geeft perspectief voor een eventuele renovatie van dit gedeelte van het complex. Toen ik dit tegen Christophe zei begon hij te lachen en vertelde dat Jerome en Anne besloten hebben dat er volgende jaar een dak op gaat en dat hij dat werk mag uitvoeren. 

 Onder mijn voeten zie ik een afvoerput. Wat een schoonheid is hier bewaard gebleven, zo worden ze niet meer gemaakt.

 Nog meer moois wat wacht om ooit weer toegepast te worden boven een raam of deur. Er moet nog veel gebeuren, maar misschien zal ooit de hele fabriek weer in oud luister hersteld zijn.

Reacties

Dat terrein is smullen voor de fotograaf, prachtig!!
Mooi dat het, al is het langzaam, toch weer opgeknapt wordt. En die spullen van de laatste 2 foto's zijn heel mooi Marthy.
KnutzEls zei…
Jeuken jullie handen....?
Sjoerd zei…
Daar had ik ook wel even rond willen lopen.... Schitterend
Marthy zei…
Niets geen last van, Els.
Marthy zei…
Ik keek mijn ogen uit, Jeanne.