Doorgaan naar hoofdcontent

Overdaad

 Echt een overdaad in die moestuin van onze vrienden. Aan een plant zaten bijvoorbeeld wel tien joekels van pompoenen. Er was er een zo zwaar dat ie met een kruiwagen naar boven gesjouwd moest worden.

Of ik er ook een paar wilde? Nou nee, we hebben er zelf een stuk of vier in de moestuin en dat vind ik meer dan genoeg.  

Courgettes die veel te groot zijn geworden. Dat heb je niet altijd in de gaten omdat deze plant heel veel grote bladeren maakt waaronder de vruchten zich verschuilen.

'Ik kan geen tomaat meer zien' zei onze vriendin. 'We hebben dit jaar zo verschrikkelijk veel tomaten en ik heb er al zoveel mee gedaan en ingemaakt, ik ga ze nu maar weggeven'.
Kwam dat even goed uit want bij mij is het zeker geen overdaad van tomaten en ze worden maar mondjesmaat rijp. Dus met een grote boodschappentas vol prachtige rijpe tomaten reden wij naar huis. Inmiddels zit tweederde deel er van in pot.

Reacties

KnutzEls zei…
Zij hadden geen last van de hagel gehad? Bofte jij weer dat je die tomaten mee kon krijgen ;-)
Onliemie zei…
Bij het zien van pompoenen krijg ik onmiddellijk een herfstgevoel maar tomaten dat is dan weer hartje zomer voor mij. Raar hoe ik dat aan seizoenen link. Je zal vast alweer lekkers in jouw potten zitten hebben. Dat wordt makkelijk deze winter.
Marthy zei…
Nee Els, in deze moestuin viel de hagel niet. Bofferds!
Kreeg gisteren een bakje cherrytomaatjes van een vriendin, ik was er blij mee :-)
miekequilt zei…
Wat een prachtige pompoenen. Ik kreeg hetzelfde gevoel als Onliemie.
Ageeth Mooij zei…
Komt het toch nog goed met je tomaten!