Doorgaan naar hoofdcontent

Hernieuwde en geslaagde poging

 Onze buren Patrice en Sylvie waren gisteren uit hun woonplaats in het noorden van de Ardèche komen rijden om hun hulp aan te bieden met het vinden van de juiste route voor onze wandeling van aanstaande zaterdag. Dus vanmorgen, alweer met prachtig weer op weg en om op te schieten deden we  het eerste stuk met de auto. 

We kwamen vlakbij het punt waar wij woensdag niet verder konden maar daar moesten we toch verder, dat hek was er eerder niet wist Patrice. Over dat hek was het nog even zoeken naar een pad maar we vonden uiteindelijk tussen de bomen iets wat er op leek.

We kwamen op een smal, flink stijgende pad naar boven, richting St. Pierreville.

En op een veel breder pad vonden we een paal met routeaanduiding. Vanaf dit punt loop je via een goed pad naar de eindbestemming. Dus hier zijn we weer omgekeerd en hebben dezelfde weg terug naar beneden gelopen.


  Bijna bij de auto kwamen we weer een kerkhofje tegen waar op een graf deze foto van een prachtige jonge vrouw stond. Er stonden ook foto's van dezelfde vrouw op hogere leeftijd. Dit alles te midden van de fel gekleurde plastic bloemen, heel apart. Eigenlijk een prachtig eerbetoon aan een dierbare.

Reacties

Wat bijzonder toch, al de plastic bloemen. Dat zie je hier ook wel, maar in minder opvallende kleuren. Toevallig was ik deze week nog op een kerkhof hier in Zwolle om langs te gaan bij het graf van een vriendin. En ik zag wel plastic bloemen/planten, maar in gedempte kleuren. Veel meer zag ik echte bloemen/planten/struiken. En heel veel graven hebben alleen een steen en verder gras, dat ziet er mooi rustig uit.
Gelukkig, de wandeling kan door gaan. Apart dat er opeens een hek staat.
Sjoerd zei…
Het wordt lastig als ze extra hindernissen gaan aanbrengen...
Marthy zei…
Die hekken worden door boeren geplaatst in een gebied waar geen officiële wandelpaden zijn.
miekequilt zei…
Gelukkig hebben jullie toch de weg gevonden. Moet iedereen nou straks over het hek klimmen?
Wat een mooie foto van deze vrouw. Ik vind het wel mooi, al die bloemen en foto’s op een begraafplaats.
Onliemie zei…
Plastieken bloemen of ander kunststof? Niet aan mij besteed. Dan kies ik liever voor echte plantjes die de winter overleven. Dat gaat een leuk hindernissenparcours worden. Kan het hek open of moeten jullie straks "trapje" staan voor mekaar? :-)
Bertiebo zei…
Avonturiers zijn jullie! En mooi, die foto. Wat voor beplanting vind ik niet zo belangrijk. Er wordt nog aan haar gedacht
Marthy zei…
Nee hoor Mieke, het hek kan los.
Marthy zei…
In Frankrijk zet men nu eenmaal plastic bloemen op graven, Kris. 's Lands wijs, 's lands eer.
Marthy zei…
Ik vond het ontroerend, er stonden wel 4 foto's van haar op dat graf genomen op verschillende leeftijden.