Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

 We hebben maar één courgette en ook maar één aubergineplant in de moestuin staan maar als die planten eenmaal goed aan de groei zijn blijven ze maar vruchten produceren en dan ligt er dit op een gegeven moment op de aanrecht in mijn bijkeuken. Oh ja, en er waren ook nog wat paprika's rijp. Wat ga ik nu weer eens met al dat lekkers doen? 

Het werd ratatouille in pot, om te bewaren dus. Ik kwam namelijk een recept tegen in mijn bestanden wat ik verleden jaar van blogvriend Marc kreeg. Hij heeft een grote groentetuin in het zuiden van Frankrijk en meldde toen dat hij met succes ratatouille ingemaakt had. 

 Het is niet zo moeilijk, alles wordt even aangebraden te beginnen met uien en knoflook. Daarna gaat de in stukken gesneden courgette, paprika en aubergine in de pan en als laatste de tomaat. en de kruiden. Ik heb het mengsel maar heel even laten sudderen, meer om het goed heet in de potten te kunnen doen.

De inhoud van de potten kan op vele manieren gebruikt worden, schreef Mark me: spaghettisaus - ratatouille met verschillende vleessoorten en bij rijst en aardappelen op verschillende wijzen of goulash. Met een stukje kip en couscous met  lijkt mij persoonlijk ook erg lekker.

Het eindresultaat was vijf potten (van die grote van Hak) ratatouille.
Ik zal jullie aanstaande winter melden of het resultaat bevredigend is.

Reacties

KnutzEls zei…
Vroeger weckte mijn tante. Ik herinner me slappe boontjes (nee geen aanrader) en stoofpeertjes (ja lekker) . Maar dit lijkt me heerlijk. Op naar de winter.
Sjoerd zei…
Super handig zo'n tuin bij je huis.
miekequilt zei…
Wat heerlijk, Marthy. Vers uit eigen tuin.
De uiteindelijke oogst van de 2 aubergineplant in mijn tuin was magertjes: 2 kleine. Ze zijn inmiddels verwerkt in een lasagneschotel
Het ziet er in ieder geval al lekker uit!
Onliemie zei…
Mmmm lekker. Groenten die hier wekelijks op ons bord komen. Waarom liet je het maar een klein beetje stoven? Heeft dat te maken met het bewaren?
Lot zei…
Ik koop in Frankrijk altijd 2 potten ratatouille omdat ik graag een hele kip aanbraadt, de pot ratatouille en veel olijven erbij en dan 2 uurtjes stoven. Makkelijk en lekker.
Marthy zei…
Als ik de inhoud van de pot later gebruik en opwarm kan ik het nog stoven zo lang ik wil, Kris. De ene keer zal dat langer zijn dan de andere keer.
Marthy zei…
Klinkt heerlijk.
Ageeth Mooij zei…
Wat een veelbelovende voorraad, ik ben benieuwd!