Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 13 Cahors en terugreis

Vanuit Cahors zouden we om 11.00 uur met een pendelbus terug reizen naar onze auto die in het dorp Aubrac stond dus we hadden nog even de tijd om de mooie kathedraal te bekijken waar we bijna onder hadden geslapen.

Dit bouwwerk bestond dit jaar 900 jaar en is opgebouwd uit onderdelen uit verschillende tijdperken, van de 11e tot de 17e eeuw.

Prachtig, dit wijwater vat.

We liepen ook nog even naar de rivier om de brug te bekijken waar we bijzondere herinneringen aan hadden. Tijdens onze kanotocht in 1992 hadden we een dag waarop vanaf de middag een zware onweersbui ons dreigde in te halen. 

We kanoden als bezetenen, legden die dag 33 km af en dat is heel veel. Het probleem was dat we niet eerder een camping konden vinden dan vlak na Cahors. Dus wat waren we blij die dag toen we deze brug in zicht kregen en er onder door voeren.

In Conques stapten we over op een ander busje van 'La Malle Postale'  die ons bij drieën afzette bij onze auto. Tegen de avond waren we weer thuis.

Ondertussen hebben we er prachtige stempels bijgekregen op onze credencial.

We hebben weer genoten van deze wandeltocht, van de mensen die we hebben ontmoet onderweg, van de prachtige dorpjes en stadjes, van de natuur.
Bofkonten zijn we, dat we dit kunnen doen!

5 oktober 2019

Reacties

Die brug, echt prachtig. En wat een mooi overzicht met stempels. Tastbare herinneringen aan de etappes.
Bertiebo zei…
Die stempels, zo leuk. Ik wist dat niet
Marthy zei…
Op iedere overnachtingsplek krijg je een stempel, er zitten echt hele mooie bij.
miekequilt zei…
Wat fijn dat de tocht goed gegaan is. En bedankt dat wij mee mochten kijken.
Sjoerd zei…
Die brug is echt een schoonheid... Destijds hadden mensen daar waarschijnlijk geld voor over om dit te creëren.