Doorgaan naar hoofdcontent

De Moorse tuin

Of we er in geïnteresseerd waren om een mooie tuin te zien vroeg de gîte eigenaar in Cahors nadat we ons geïnstalleerd en gedoucht hadden. Nou, dat hoef  je aan mij geen twee keer te vragen dus even later liep hij voor ons uit door wat smalle steegjes achter de gîte en bracht ons op dit bijzondere plekje in de Rue du Petit-Mot.


Het deed me onmiddelijk denken aan de Majorelletuin in Marrakesh die ik ooit bezocht met vriendin Stan. De ontwerper van die tuin gebruikte ook deze kleur blauw voor alle decoratieve elementen.

De tuin is niet groot, gemaakt op een binnenplaats tussen de huizen.

Er stonden veel grote potten met uitbundig groeiende planten.

 Alles in de tuin zag er perfect verzorgd uit, vast iemand met liefde voor deze plek.

Is het niet prachtig, deze kleurexplosie? 
Voor ons was het weer echt een genietmomentje in deze bijzondere vakantie.

4 oktober 2019

Reacties

Emie zei…
Het is werkelijk waar schitterend!
Sjoerd zei…
Daar is veel aandacht aan besteed. Ik vind dit soort tuinen erg mooi, maar hier moeilijk te realiseren als je serre of opslag hebt.
Prachtig Marthy, dat had je zelf misschien neit gevonden. En die 4e foto, de mooie sobere muren met lichtblauwe vensters, en dan de kleurexplosie van de planten....MOOI.
Wow, de combinatie ook met die mooie oude muren!!
miekequilt zei…
Wauw, wat prachtig, al die kleuren.
In de weer zei…
Schitterend Marthy. Is deze tuin misschien onderdeel van de “geheime tuinen” waar Cahors om bekent staat. Met een plattegrond van de toeristische dienst kan men een route volgen die langs 30 tuintjes voert. In ons foto album staan er ook twee waar we langs kwamen tijdens onze stadswandeling.
Daar werken mensen die met hard en ziel zorgen voor een tuin. Ooit las ik ergens dat wanneer je gelukkig wil worden, je tuinman moet worden.
Fijn weekend!
Bertiebo zei…
Ik moet ook meteen aan die tuin in Marrakech denken. Prachtig
Marthy zei…
Ik denk dat zo'n mooie tuin wel opgenomen zal zijn in deze route, Toos maar zeker weten doe ik het niet.
Marthy zei…
Het is wel waar dat werken in een tuin heel veel geluk geeft.
Griemmank zei…
Zo zie je maar weer, dat je van een kleine tuin ook iets heel leuks/moois kunt maken. Dit is zeker een liefdevol verzorgde tuin. Leuk, dat je mocht kijken.