Doorgaan naar hoofdcontent

Parijs - Le Marais II

Parijs is, zoals zoveel wereldsteden, bekend om zijn street art. De afbeelding hierboven is een groot getekende poster die op een muur wordt geplakt, dit valt ook onder street art. 

Nog leuk om te weten: Het Parijse veilinghuis Artcurial was de eerste in de wereld om een veiling te houden uitsluitend gewijd aan street art. Niet zo gek, aangezien een werk van de Britse graffity kunstenaar 'Banksy' gemaakt samen met Damien Hirst, de lieve som van $ 1.870.000 opbracht. Een ander werk van Banksy, werd legaal uitgesneden uit een muur door de eigenaren van een Londens pand en vorig jaar geveild in London voor de som van $ 1.100.000

  Hôtel de Sully, weer zo'n prachtig herenhuis gelegen aan de Rue Saint-Antoine. Het werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd voor Sully, minister onder Henri IV. 

Overal zitten, vooral jonge, mensen bij elkaar te praten en onderwijl te genieten van het mooie weer. En wij genieten mee.

We konden dwars door het herenhuis heen lopen en kwamen via een van de galerijen rechtstreeks uit op het Place des Vosges, het oudste plein van Parijs en misschien ook wel het mooiste. Het is van rond 1600 en het eerste moderne grote plein in de West-Europese stedenbouw.

Het plein van 140 bij 140 meter wordt omringd door 39 gelijk uitziende huizen (op twee na), ieder gebouwd van rode stenen. Aan de noordelijke en zuidelijke wand staan het grotere Pavillon du Roi en het Pavillon de la Reine.


We komen prachtige oude winkelpanden tegen, ik zou hier alleen al een fotoboek vol van kunnen maken.

We lopen nog steeds in de wijk Marais en dit is Place Sainte Catherine, een gezellig plein met veel cafés en bistro's.

Ik sluit af met deze afbeelding van Love is Love.

7 november 2019

Reacties

Sjoerd zei…
Hele mooie beelden, vooral die galerij spreekt me erg aan. En uiteraard love is love...
miekequilt zei…
Jullie zien echt heel andere dingen dan wij. Dat is leuk, want dan “ moeten” we volgend jaar weer naar Parijs.
Frida is prachtig, net als het pand op de 3e foto, en de laatste afbeelding is prachtig. KORTOM: Parijs is leuk!!
Bertiebo zei…
Parijs is beslist een prachtige stad!
Street art ga ik steeds meer waarderen. Nou is Frida natuurlijk niet de eerste de beste (-:
Mooie foto's weer Marthy. Je weet altijd de sfeer zo treffend in beeld te "vangen."