Doorgaan naar hoofdcontent

De bergen van de Ardèche

Met deze blik  op de bergen van de Ardèche kwamen wij gisteren aan het eind van de middag aan. We hadden de hele rit vanuit Nederland regen gehad en hier was er blijkbaar ook veel water gevallen. Als het dan op gaat klaren en de zon begint ook nog eens te schijnen ontstaat er veel waterdamp in de valleien.  Ik heb dit verschijnsel al ontalbare keren gezien maar blijf dat een mooi gezicht vinden. 

Huis en tuin in goede staat aangetroffen alleen wilde de verwarmingsketel niet op starten en dat is beslist niet goed voor mijn humeur. Gelukkig hebben we een houtkachel, een elektrische kachel voor noodgevallen als dit en ook nog een elektrische deken. Er zit niets anders op om op de installateur te wachten die hopelijk morgen komt. En dan gaan we nu even een rondje dorp doen en wat buren begroeten die er zijn.

Reacties

Annelies zei…
Welkom thuis weer in de Ardèche! Ik hoop maar dat die niet werkende kachel je humeur niet al teveel heeft beinvloed? Een lekker glas wijn doet dan wonderen! Lieve groet van ons beiden
Jammer van de ketel, maar verder genieten lijkt mij. Fijne tijd in Frankrijk.
Sjoerd zei…
Ach, als de houtkachel aan is wordt het toch wel warm. Een elektrische deken hebben we niet nodig. Koud heb ik het in bed nooit, ik ben mijn eigen kacheltje.
Marthy zei…
Het gaat wel weer, het huis begint op te warmen en morgen geeft het weerbericht een prachtige dag op. Wandelweer en daar wordt ik altijd heel blij van.
Onliemie zei…
Ik duim voor een snelle oplossing van de ketel. Ik kan het me goed voorstellen wat een koud huis is. Wanneer wij hier na een vakantie thuis komen, lijkt het binnen kouder dan buiten. Wat is het daar toch mooi en wat een mooie foto zette je bovenaan in je banner. Ik heb er een probleem mee dat ik niet meer weet hoe ik die moet veranderen. Misschien moet ik eens bij jou in de leer komen. Geniet morgen van een fijne wandeling en van de buren en het mooie Frankrijk. Laat je ons weer meegenieten?
Marthy zei…
Je kan je er geen voorstelling van maken hoe koud een huis is waar een paar maanden niet in is gestookt, Sjoerd. Als het huis goed opgewarmd is, dus ook die dikke muren en die stenen vloeren, dan hebben wij echt geen elektrische deken meer nodig.
Marthy zei…
Ik stuur je eerdaags een mailtje met wat uitleg.
Jolande zei…
Dat ziet er inderdaad schitterend uit.
Gelukkig dat je nog een houtkachel en een elektrische hebt zodat je toch nog een beetje warmte hebt. Hopelijk komt de monteur morgen. Verder wens ik jullie weer een fijne tijd daar.
miekequilt zei…
Wat heerlijk om weer in de Ardèche te zijn. Reed de nieuwe auto fijn? Hopelijk gauw weer warmte in huis, dan voelt een mens zich beter.
Coby zei…
Veel plezier daar Marthy, hopelijk morgen een lekker zonnetje 🌞🌞
Muggenbeet zei…
Met zo'n grandioos uitzicht mag er al wat mis lopen.
Marthy zei…
De auto reed als een zonnetje, Mieke.
Emie zei…
Mijn eerste reactie op dit blog is niet aangekomen/ geplaatst. Maar wat herken ik dit goed. Zet maar lekker de electrische deken op 100 want zo'n door en door koud matras is afschuwelijk. Verder veel werkplezier gewenst!
Marthy zei…
En die wordt beloofd voor morgen hoor.
Marthy zei…
Het begint met alle hulpmiddelen al wat op te warmen, Emie.
Lut en Luc zei…
Wat een verrassing want net vandaag waren wij niet zo ver van jou in de buurt. We gingen kijken naar de historiek rally van Monte Carlo. We stonden op de Col de Sarraset en nabij Bourlatier. Dus niet zo extreem ver van jullie. Omdat het ijskoud en nat was zijn we dan maar afgezakt langs Leteil, het plaatsje waar die aardbeving was, verschrikkelijk gewoon. Maar vooral welkom thuis in de Ardèche. Tip: een fleece dekentje op je matras leggen, doe ik al enkele maanden, want wij hebben gewoonweg geen verwarming op de slaapkamer
In de weer zei…
Heel vervelend, maar jullie zitten niet voor één gat gevangen.
In elk geval, veel plezier daar, geniet van je rondje dorp en het weerzien met de dorpsgenoten voor zover ze er nu zijn.
Johan Opsomer zei…
Het is nu heerlijk warm voor de tijd van het jaar. Wij, Ingrid en ik wonen sedert juli 2018 permanent in Saint Julien du gua. Ik ontdekte per toeval jullie blog. Ik had net hetzelfde gezien als je foto. Groetjes en hou het warm
dufraing marc zei…
een huis kan zo na de winter zonder vuur inderdaad heel koud zijn - enkele dagen goed stoken met de kachel maakt reeds een verschil - elec deken maakt het slapengaan comfortabeler+ ga lekker inde zon zitten als ze wil schijnen
Marthy zei…
Leuk dat je reageert, Johan. Ik neem aan dat jullie de Belgen van Gua zijn. Kom gerust eens langs om kennis te maken.
Marthy zei…
Ha Marc, goed weer eens van je te horen. Het is vandaag een bijzonder mooie dag dus ik ga lekker wat rommelen in de tuin.
Succes met de verwarming!
Prachtige foto! Heel mooi om die damp zo te zien hangen. Brrrrr, ik herinner me nog een bezoek in november 2000 in jullie huis. Wat was het koud ;-) Haha.... Ondertussen de camping data aangepast, we komen 22-7 naar de Ardèche (jippie!)
Marthy zei…
Inmiddels is het hier weer lekker warm, Steph, het probleem met de cv was snel opgelost.
Fijn dat je de data hebt kunnen aanpassen, kunnen we naar de brocante van La Voulte.
Lut en Luc zei…
leuk te horen dat er nog Vlaamse Belgen permanent in de buurt wonen ook al is dat dan aan de andere kant van de berg
Wat een mooie nieuwe lay-out.Leuk dat we nu ook op je andere blog kunnen kijken (dat vergat ik steeds...) Jullie hebben gelukkig een goede reis gemaakt.
Je foto is wonderschoon; ik snap je 'verslaving.'
Als je koude voeten hebt vannacht, warm je ze maar aan Mart (-: Of trek dikke sokken aan!
Ik lees dat het probleem met de cv snel was opgelost. Daar ben ik blij om.
Fijne tijd in de Ardeche!
Elizabeth zei…
Zo, weer even bij-lezen... Jullie zijn weer terug in de Ardêche... Ja, dat vind ik ook zo'n fascinerend verschijnsel... dat verdampen van het vocht... In de Alpen heb je dat ook.
Ik ga even smullen van al je foto's!
Wat fijn dat jullie weer goed aan zijn gekomen daar. Geniet van jullie Franse leven daar! Prachtige foto maakte je!