Afscheid en wachten op betere tijden

 Met de kopers en de makelaar maakten we vanmorgen een laatste rondje door ons huis. Het was een fijn huis, samen met de architect ontworpen, ruim en heerlijk licht. We hebben er twintig jaar met veel plezier in kunnen wonen en we namen er zonder al te veel sentiment afscheid van. Het is goed zo, we staan weer voor een nieuwe fase in ons leven waar we naar uitkijken, spannend. 

Er werden geen handen geschud bij de notaris, de jassen werden niet aangepakt en we kregen ook geen koffie.  En we stonden nog niet buiten of de voordeurkruk werd schoongepoetst. Dat was dat.
We namen een gebakje bij de koffie en in de namiddag drinken we een bubbeltje met onze dochter.

En dit is ons nieuwe uitzicht, de Hervormde Kerk van Stolwijk. Vanaf het balkon kijken we zo naar beneden en met de blik omhoog zien wij de toren.

'Wat zul jij moe zijn' was de reactie gisteren van Bettie op mijn blogbericht en zij had helemaal gelijk. Verpletterend moe, ik wist niet dat een mens zo moe kon zijn. Mart ook hoor. Verschillende lieve mensen hadden aangeboden om te helpen met verhuizen maar door het Corona virus was hier geen sprake van. We hebben het grotendeels met zijn tweeën gedaan en het is gelukt.  Wij zijn in een goede conditie maar de slijtageslag van afgelopen week geeft wel aan dat je geen jonkie meer bent.

De komende tijd wordt er uitgerust, beetje wandelen, beetje fietsen en verder niet veel. Het lichaam moet bij komen.

Reacties

Emie zei…
Mooi uitzicht joh. Ga daar maar eens op je gemak van zitten genieten, dat hebben jullie helemaal verdiend. Periode afgesloten, blik vooruit, dat doen jullie perfect!
Petra1945 zei…
Fijn dat het allemaal tóch gelukt is. Ik begrijp dat dit nog niet jullie definitieve woonstee is/wordt?
In de weer zei…
Petje af voor jullie, heel moe, maar ook voldaan denk ik. Rust uit geniet samen en op naar weer nieuwe dingen !
Marthy zei…
Nee Petra, wij zitten hier tijdelijk, hadden eigenlijk naar ons huis in Frankrijk willen gaan maar dat gaat niet. En we zoeken een appartement hier in het dorp maar dat zal niet snel lukken.
KnutzEls zei…
Rusten jullie nu maar goed uit. Even trots zitten omdat jullie samen een gigantische klus hebben geklaard. Proost, op een mooie nieuwe tijd!
Een bizarre tijd om te verhuizen, neem nu maar even rust, want als je uitgeput raakt vermindert ook je weerstand. Geniet van je nieuwe plek en van je uitzicht. Blijf gezond en positief
Ageeth Mooij zei…
Ik hoop dat de kerkklokken niet te vaak en te vroeg luiden ;-)
Rustig aan samen!
Annelies zei…
Fijn te horen dat al het gewerk, gesjouw, geregel, inpakken, schoonmaken en alles wat er maar bij zo'n verhuizing komt kijken, nu even achter de rug is. Ik word al moe als ik dit allemaal zo op schrijf!! Nu heerlijk uitrusten en weer een beetje bijtanken. Zorg maar goed voor elkaar en een hele fijne tijd bij jullie dochter! Lieve groet van 'het geïsoleerde bergvolk'!
Muggenbeet zei…
Neem vooral de tijd om eens niks te doen en je lichaam te laten rusten. Hier kunnen we er over mee spreken.
Marleen zei…
Het is fijn om nu even rust te nemen, geef je lichaam de tijd om bij te komen. Straks kunnen jullie alles weer aan!
Sjoerd zei…
Tijd ervoor krijg je in ieder geval genoeg. Ik ben benieuwd hoe lang dit alles gaat duren.
Marthy zei…
We hoorden de klokken altijd al maar nu van heel dichtbij.
Marthy zei…
Er wordt op ons gelet en we letten op elkaar, Annelies. We willen beslist gezond blijven en weer naar Frankrijk kunnen.
Marthy zei…
Niets is zeker, Sjoerd maar ik ben bang dat het nog wel even gaat duren.
Lida zei…
Een nieuw begin is altijd leuk en spannend. Nog even deze vervelende crisis voorbij en dan weer volop genieten van jullie huis in Frankrijk. Succes en voor nu...lekker bijkomen!
Bill zei…
Let your bodies rest, get recharged and enjoy each day!
Take care and be safe.
Na gedane arbeid, is het goed rusten. Misschien ook een klein beetje laten verwennen door jullie dochter.
Hee, dit uitzicht heeft veel overeenkomsten met het onze. Ik weet uit ervaring, dat het rustgevend is en dat moeten jullie net hebben. Fijn weekend!
Marthy zei…
Ja, het heeft wel wat.
Wieneke zei…
Zo zie je maar weer dat alles toch op zijn pootjes terecht is gekomen. Nou ja, niet helemaal zoals het bedoeld was, maar jullie slapen in ieder geval niet op bank 46 in het park ;-) Ik neem mijn petje af voor jullie gesjouw zo met zijn tweeën. Rust lekker uit, het mooie zonnige weer blijft en het voorjaar is altijd prachtig in jullie regio. Dat weet ik nog heel goed.
Onliemie zei…
Aan rusttijd zal het ons niet ontbreken de komende maanden. :-( Fijn wel dat nu die verhuis achter de rug is en jullie kunnen uitkijken naar mooiere tijden. Jullie zijn wel een straf koppel om dat karwei zo met jullie tweetjes te klaren.
Jullie zijn verhuisd! De grootste klus is geklaard. Mens, vind je het gek dat jullie moe waren? Als ik aan verhuizen dénk, word ik het al. Mooi nieuw uitzicht. Heel fotogeniek (-: Nu weer langzaam bijkomen...