Woudreus

Dit bakje met planten had aankomende zaterdag mee gemoeten in de auto richting Ardèche. Het staat nu op het balkon van het appartement van onze dochter en daar zal het er zoals het er nu naar uit ziet nog wel even blijven staan. Het bakje staat lekker in de zon en als ik niet vergeet de planten water te geven kunnen ze hopelijk de ergste piek van de Corona crisis overleven. 

In de bak staan een paar potjes met Erysimum, zo'n dankbare plant. Ze bloeien de hele zomer, heerlijk om de gaten in de border op te vullen en als ik geen gaten heb gaan ze in een pot, ook leuk. 

De twee plantjes ernaast zijn groenblijvers met de naam Muehlenbeckia. Ik had er verleden jaar eentje op de Franse binnenplaats staan waar die het opvallend goed deed in de schaduw. De plant kwam mee naar Nederland maar overleefde het niet, gelukkig kon ik van het restant nog een foto nemen met behulp van de de Pl@ntNet app. Mijn plantenboer Piet nam daarna voor mij twee van deze planten van de veiling mee. 

En rechts staat een plant waar ik heel blij mee ben, een Eucalyptus. Mijn lieve buurvrouw Corrie zag ze ergens staan en kocht er twee, ook een voor mij omdat ze dacht dat ik deze wel wilde hebben. Nou heel graag zelfs want het blad van de Eucalyptus is een prachtige vuller in boeketten. Toevallig schreef Romke van de Kaa die week een artikel in het AD over deze plant die volgens hem een woudreus kan worden. 
Ik heb de ruimte daar in Frankrijk dus we gaan het zien.

Reacties

 1. En ik vind eucalyptus zo lekker ruiken. 🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heerlijke geur ! Lekker in een kruidenbad !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, daar zou ik op dit moment wel even in willen liggen, Toos.

   Verwijderen
 3. Staat nu al gezellig. Maar jammer dat het voorlopig niet op z'n definitieve plek kan staan. En wat een goed idee, Eucalyptus voor in boeketten. Misschien hebben wij ook een plek in de volkstuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Erysimum is idd. een topplant, bloeit het hele jaar rond (zonder strenge winter). Die zal in Frankrijk glunderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook al staan ze nog niet op de goede plek, ze fleuren de boel toch lekker op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie kleuren zeg. Hopelijk doen ze het op het balkon ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat van die eucalyptus klopt, die van mij is al te groot geworden voor de tuin. Die moet dus eruit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de waarschuwing, Sjoerd. Ik heb wel de ruimte maar ik ga hem toch in de gaten houden. Te groot is ook niet leuk.

   Verwijderen
 8. Eucalyptus, wat een goed idee. Ga ik onthouden voor als ik ooit weer terug ga naar Italië :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van de Eucalytus staan er hier sinds vorig jaar 2 en die doen het goed! Inderdaad prachtig voor een mooi boeket of kerstkrans. Daarvoor zette ik ze hier in de tuin. Hopelijk krijgt die van jullie snel een mooie plekje in jullie tuin in de Ardeche. X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Marthy,

  de Erysimum... die vind ik mooi en ik ga 'm vanmiddag halen.
  Hoop, dat-ie er is natuurlijk...

  Groetjes en blijf gezond!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, woonde je maar hier op het dorp, Marlou, Piet heeft ze heel vaak en anders neemt hij ze voor je mee van de veiling.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.