Schoonmaken en uitdelen

 Vannacht hebben we al bij onze dochter geslapen en vandaag halen we de laatste spullen uit ons huis en maken we schoon. Niet nodig, zeggen onze kinderen, veegschoon is genoeg maar daar denken wij toch anders over. Mart geeft de badkamer en de toilet een goede schoonmaakbeurt en ik ontferm me over de keuken. Alles wordt gesopt, ook koelkast en oven. Daarna wordt alle vloeren aangezogen en dweil ik de bijkeuken voor de laatste keer. Ik laat de ramen maar zitten, dit vonden mijn kinderen te belachelijk voor woorden.😉

Ons 12-persoons bestek wat nog helemaal volledig is op een kleine lepel na gaat naar onze oudste zoon. Hij wil het graag hebben en ik heb nog een bestek cassette, ooit gekocht voor zon- en feestdagen. Leuk dat dit bestek in de familie blijft, we kregen het zo'n vijftig jaar geleden van de ouders van Mart, we waren nog niet getrouwd.

In deze drie grote bakken hebben altijd grassen gestaan, stond erg leuk. Schoondochter Chris wilde ze wel hebben, ze wist alleen nog niet waar ze een plekje moest vinden voor de bakken. Een luxeprobleem, ze heeft bijna een half voetbalveld aan tuin.

En van die plantensteunen die Mart ooit maakte van betonijzer wilde Chris er graag een paar hebben. Ik heb eerlijk gedeeld, ze kreeg er zes, de andere zes gaan mee naar Frankrijk.

Ik had een stuk of acht van deze klapstoeltjes, makkelijk met verjaardagen, we mochten ze bij zoon Bas brengen. Ja, dat begrijp ik, daar stonden toch al het grootste deel van het jaar. Nadat wij ze gekocht hadden zette Mart fiets handvatten om de poten om het beschadigen van de houten vloer tegen te gaan. Slimme man!

Reacties

Bertiebo zei…
Meisje wat zul je moe zijn! Daarbij is het ook niet niks om je huis te verlaten waar je zo lang hebt gewoond en gewerkt. En dan nog eens in deze rare tijden. Petje af
Dat van die handvatten kan ook alleen maar bedacht worden door een fietsenmaker! Gioed idee!
In de weer zei…
Ik kan helemaal met je meevoelen. Al de keren dat we verhuisden was alles spic en span schoon, zelfs de tuin had ik altijd bijgehouden. Zo zitten we nou eenmaal in elkaar. Een fijne tijd bij je dochter en maak er wat van.
Emie zei…
Het lijkt mij ook behoorlijk emotioneel, dat huis waar jullie zo fijn gewoond hebben. Toch is het zo dat als anderen er straks hun spullen neerzetten, het 'ineens' je huis niet meer is. Hoop dat jullie bij je dochter een fijne tijd tegemoet gaan.
miekequilt zei…
Wat fijn dat alles nu opgeruimd is. Een nieuwe woning zal wel even op zich laten wachten. En Frankrijk is geen optie. Dus maar veel naar buiten met dit mooie weer. En Genieten!!
Ageeth Mooij zei…
Harde werkers, petje af. Ook genieten van welverdiende rust nu hoor!
Sjoerd zei…
Dat zal vreemd zijn als je daar nog eens langs gaat en er wonen vreemden in jullie huis...
Annelies zei…
Al herinneringen ophalend, voor de laatste keer door het huis gedwaald?
En zo hebben jullie weer een 'tijdperk' afgesloten, Marthy.
Òp naar jullie volgende avontuur!
Een héél slimme man!
En wat leuk dat dat bestek in de familie blijft. Die plantensteunen vind ik helemaal te gek.
Marlou zei…
Ha Marthy,

dat zal toch allemaal best heftig geweest zijn.
Maar ik hoop, dat je gauw naar je nieuwe stek mag...
Sterkte!
Marlou
Unknown zei…
Ik zit in hetzelfde schuitje ben mijn huis voor onze dochter aan het schoonmaken , wij hebben n huis in Spanje gekocht.
Marthy zei…
En jullie kunnen dus ook niet weg. Ja, vervelend maar er zijn ergere dingen. Zolang we gezond blijven.....