Verkade albums

 Op de bloggersbijeenkomst van afgelopen woensdag gaven we elkaar cadeautjes, ik liet er hier een foto van zien, dit gebruik is spontaan ontstaan. Echt heel creatief ben ik niet maar verleden jaar was ik best wel tevreden over wat er toen uit mijn handen was gekomen. Dit jaar wilde ik iets maken waar ik niet teveel over moest nadenken en wat ook nog eens weinig tijd kostte. Het leeghalen van mijn boekenkast hielp me daarbij.

Onder op een plank vond ik de Verkade albums van Jac.P. Thijsse die ik jaren geleden op een rommelmarktje voor een paar gulden kocht. Ik heb eens op Marktplaats gekeken maar daar stonden er genoeg en ze leverden weinig op. Naar de kringloop dan maar?  Daar probeerde ik in mijn hoofd vrede mee te krijgen totdat ik op internet iets tegenkwam wat mijn twee probleempjes in een keer zou oplossen.

Kaarten gemaakt met materiaal uit een Verkade album. Ik vond het idee meteen erg leuk  maar aarzelde toch even om zo maar de plaatjes uit zo'n mooi album te gaan halen en dan ook nog eens bladzijden te verscheuren.

Nadat ik bedacht had dat er dan toch weer wat moois uit ontstond ging ik aan de slag. 
De kaart ging in een mooie zelfgemaakte envelop met daarbij nog een leuke kaart van de beelden van Niki de Saint Phalle die ik kocht in museum Beelden aan Zee.

Ik was er tevreden mee maar hoop dat Jac.P. Thijsse zich niet omdraait in zijn graf.

Reacties

 1. Oei, ik heb daar wat moeite mee.....


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het resultaat mag gezien worden, heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was er erg blij mee. De kaart heb ik opgehangen en telkens als ik naar loven loop, kijk ik er even naar. Prima toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gewoonweg geweldig Marthy, niet meer nadenken en lekker verdergaan met mooie kaarten maken !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alleen de eerste scheur doet zeer ;-) Door mijn werk in de bibliotheek heb ik geleerd dat onze uitleencijfers omhoog gaan, wanneer we telkens weer oudere, te weinig gelezen, beschadigde boeken saneren. Dus niks mis met het hergebruik van boeken, zegt deze fan van echte post!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk hergebruik, want liggen in de kringloopwinkel voegt ook niks toe. En ik vind het heel leuk dat ik zo'n envelop mocht ontvangen. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vond het heel leuk om zo'n kaart te krijgen. Als Jac wist dat je daar mensen blij mee zou maken zou die daar zeker vrede mee hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar heb ik ook geen moeite mee hoor. Gewoon iets moois van maken waar je anderen blij mee maakt. Dat is toch leuk?! En mij inspireer je weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb totaal geen moeite met boeken verknippen of alteren en vind het heel leuk wat je hebt gemaakt.
  Vorige week heb ik hier nog 4 boeken in de tweedehands boekenwinkel gekocht speciaal om mee te knippen en plakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Recycling! Kan toch niet beter. Heel leuk geworden die kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mij heb je ook een plezier gedaan met deze kaart. Nostalgisch, met liefde gemaakt en met een mooie persoonlijke tekst achterop. Thijsse draait zich vast niet om en ik werd er blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Volgens mij zou Thijsse in zijn nopjes zijn. Zijn tekeningen reizen door het hele land, dat is toch prachtig?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.