Verstandig zijn

 Het moeilijkste van opruimen bij een verhuizing is verstandig zijn en niet al te veel sentiment de voorrang geven. Want alles mee willen nemen is in ons geval geen optie. We weten nog wel niet hoe onze volgende woning eruit zal zien maar dat ie kleiner gaat worden is wel zeker. En ik weet ook zeker dat ik de kast die daar op de foto staat niet meer mee ga nemen. Dus zal ik een groot deel van onze boeken weg moeten doen want aan slaapkamers vol met boekenkasten heb ik weinig behoefte. Ik wil niet te veel spullen meer om me heen.

Dus nu ben ik aan het schiften. Ik kwam nog wat boeken tegen die ik nog niet gelezen heb dus die gaan mee naar Frankrijk, daar mag ik trouwens ook weleens gaan ruimen in de boekenkast. En er zijn boeken waar ik gewoon geen afscheid van kan nemen, dat kan je hebben met boeken. Maar ik ben streng voor mezelf, het mogen er niet al te veel worden. 
Wat kinderboeken en mooie tuin- en kookboeken verhuizen ook mee. 

Ja, en dan de  fotoboeken, ik zou er eigenlijk wat van op moeten ruimen want ik heb er veel maar dat kan ik nog niet. Ik heb het geprobeerd hoor, Mart en ik zijn er met een paar gaan zitten maar we vonden alles nog zo leuk, die blijven. 
Vanmorgen nog maar wat stevige dozen gehaald bij de supermarkt, Mart kan zaterdag weer gaan rijden naar de kringloop.

Reacties

 1. Reacties
  1. Ik zie het niet als een klus, Jeanne. Ik ben niet creatief, kan ook niet mooi zingen of op een instrument spelen maar in deze dingen ben ik wel goed. Ik kan goed organiseren en behoorlijk stressbestendig.

   Verwijderen
 2. Ja, keuzes maken, het blijft lastig, zeker bij boeken. Als ik je 1 ding mag zeggen, behalve dat opruimen moeilijk is, doe geen fotoboeken weg. Er kan een tijd komen, dat die je enorm veel troost kunnen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begrijp helemaal wat je bedoelt Jeanette. Ze gaan ook niet weg.

   Verwijderen
 3. Inderdaad dat opruimen, keuzes maken en niet sentimenteel worden. Aartsmoeilijk gewoon. En wat boeken betreft, voor een boekenworm als ik, lukt me dat echt niet wat mijn boekenkast betreft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleen de gedachte aan verhuizen, opruimen en ontspullen brengt paniek in huize H.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kijk, en daarom zijn wij al veel eerder zwaar aan het ontspullen geslagen. Nu wonen we nog ruim, maar dat zal zeker een keer gaan veranderen vanwege een kleinere woning. Wanneer dat gebeurt weet ik niet, hoor. Nog geen plannen. Maar we zijn nog steeds erg blij met onze beslissing van een paar jaar geleden om alle overbodige en nooit (meer) gebruikte spullen weg te geven en verder niks meer te bewaren, want voor je het weet zit je weer met een huis vol.
  Ik vind het een mooie boekenkast. Daar kun je vast iemand heel erg blij mee maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook wij hebben de laatste jaren al veel geruimd, Wieneke. We wisten dat dit er aan zat te komen. En de boekenkast blijft staan, de koper had er interesse in.

   Verwijderen
 6. Ik kan me er wat bij voorstellen, wij hebben hier ontzettend veel boeken. Ik denk wel twee van die kasten die jij daar hebt staan. Maar om nou te zeggen dit kan weg en dat niet lijkt me moeilijk. We zijn er eens aan begonnen en zijn beiden in een boek beland om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ff nieuwsgierig in de boekenkast gegluurd... wat een leuke trouwfoto, geweldig mooi!
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Daar doe je heel veel mensen in/bij de Kringloop een plezier mee. Maar bovenal jullie zelf. Een verstandig besluit om beetje bij beetje op te gaan ruimen.
  Lieve groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er liggen boeken in jouw dozen die bij ons ook afgevoerd zijn. En hoewel we niet gaan verhuizen, blijft het opruimen en wegdoen ook hier steeds een punt van aandacht. Ik kick er een beetje op, net als jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook, ik blijf bezig. Heb vandaag echt ons trouwalbum weggegooid. En paar fotos eruit en scannen en dan us dat ook weer gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, trouwalbum, daar ben ik geloof ik nog niet aan toe.

   Verwijderen
 11. Fijn dat jullie huis verkocht is! Eens in de zoveel tijd haal ik boeken uit mijn boekenkast en die doneer ik dan aan een goed doel. Pas dan mag ik van mezelf iets nieuws kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij zijn al vijf keer verhuisd tijdens ons huwelijk en ruimden zodoende telkens wat op.
  Inmiddels wonen we hier weer 15 jaren en ik zou nu ook wel weer wat moeten ruimen.
  Vond het dozen in en uitpakken altijd wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wij zijn net verhuisd, en ik kreeg zelf ook een opgeruimd gevoel van het wegdoen van allerlei spullen. Als er maar eenmaal een begin is 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, dat lijkt me echt heel moeilijk! Maar het moet wel in deze situatie...
  Fotoalbums zou ik nooit weg kunnen doen hoor, boeken en spullen is al erg genoeg...:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch ga ik nog eens aan die fotoalbums beginnen, ik heb er gewoon veel te veel.

   Verwijderen
 15. Verhuizen? Leuk en spannend. En dat minimaliseren helemaal leuk. Al die overbodige rommel weg. Binnenkort ga ik er hier ook weer aan beginnen. Rommelen en dan met de dozen richting kringloop. Soms denk ik wat heb ik toch allemaal verzameld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom heb ik dat in hemelsnaam, denk ik dan. Hoe kom ik daar allemaal aan??

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.