Sjouwen en stouwen

Afgesproken was dat onze oudste zoon gisteren zou komen helpen verhuizen maar bij nader inzien hebben we gezamenlijk besloten dit niet door te laten gaan. Hij heeft zaterdag zijn wijnwinkel nog open gehad en het was er behoorlijk druk, dus het zou niet verstandig zijn om op dit moment contact met hem te hebben. Middelste zoon moest aan het werk bij een belangrijke klant dus er zat niets anders op dan met zijn tweeën te beginnen. 

Helemaal niet erg hoor, we zijn er bedreven in. Alles wat in Frankrijk in twee huizen staat komt uit Nederland en dat is door ons twee in de loop der jaren die huizen binnen gesjouwd. Mart is sterk, ik til weinig of niets maar samen en met behulp van een goede steekwagen met luchtbanden kom je een heel eind. Zo'n ladekastje wat daar staat bijvoorbeeld is echt heel licht als je de laden er eerst uithaalt, we tilden het zo de trap af. Die keukenkast er naast was van een andere orde, daar kwam zoon Bas aan het eind van de middag mee helpen, het bovenste deel kon er trouwens af.

We mogen een deel van de loods van Bas als opslag gebruiken en dat is wel heel fijn. Vlakbij, we rijden zo heen en weer met de aanhanger. Terwijl we zo aan het passen en meten zijn om alles zo efficiënt mogelijk te stouwen ben ik blij dat we verschillende grote meubels verkocht hebben, hoeft dat niet twee keer mee te verhuizen.

Reacties

 1. Toch een heel gedoe allemaal en dat moet straks weer als jullie een huis gevonden hebben. Ik neem aan dat jullie nog druk aan het zoeken zijn nu Frankrijk even stop ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, in een dorp van 5.000 inwoners met een woningtekort en bovendien ook nog eens bijna geen appartementen valt er weinig te zoeken Sjoerd. Het moet op je weg komen en dat kan nog wel even duren. Geen nood, we hebben onderdak.

   Verwijderen
 2. Wij zijn al vaak verhuisd, maar ik vond het nooit vervelend. We hadden ook ooit een half jaar alles in de opslag en een gedeelte daarvan nog langer (16 jaar haha). Wanneer je daarna de dozen weer uit gaat pakken, ben je van sommige dingen blij dat je ze niet hebt weggedaan . Hoop dat het bij jullie geen 16 jaar gaat duren ;-)
  Weet je waar ik wel een hekel aan had, aan het notaris gebeuren. Maar ja, dat hoort er ook bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het kan wel even duren, daar hebben we ons op voorbereid maar 16 jaar...ik hoop het niet.

   Verwijderen
 3. Doet me denken aan de opslag waar we al eens spullen van onze zonen in hadden. En met een beetje passen en meten gaat er veel op een klein plekje. Veel succes. Blijf allemaal gezond en monter! ❤❤❤

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geluk dat je op deze manier je meubels op kunt slaan. Bij familie is toch anders dan in zo'n opslaggebouw met van die units. (En onze middelste zoon heet ook Bas. Bij jullie is dat het middelste kind, bij ons is het de middelste jongen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat jullie spullen zo opgeslagen kunnen worden.
  En ik hoop van ganser harte dat jullie snel een nieuwe plek vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat jullie meubels een goede tijdelijke plek hebben. Hopelijk komt er heel snel iets moois op jullie pad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je wordt er ook handig in en dan gaat het bijna ‘vanzelf’. Blijft spannend, zo’n grote klus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat moet dat over een tijd weer heerlijk uitpakken zijn, de helft van het kleine spul ben je dan vergeten, weet ik uit ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I remember moving about 10 years ago and we left some things with a friend. We got them mailed to us about 3 years later. We laughed about it because we wondered why we saved some of the items. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met een huis in FR bouw je natuurlijk wel heel wat ervaring op. Ik neem nu ook al meer dan 10 j telkens een volle bestelauto mee en iedere keer zeg ik vooraf dat nu zo stilaan zo wel zal gedaan zijn met een volle auto maar nee hoor - er komen telkens weer andere dingen op ons pad en verbeteren mag natuurlijk altijd - zeker nu met het oog met de afwerking van een woonstuitbreiding.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat was nog een hele klus zo samen! Knap hoor. Jullie zijn vast blij dat dat in ieder geval achter de rug is??? X
  Ik nu pas dat ik in je leeslijst sta, wat leuk om te zien, Merci :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Marthy,

  al met al een hele klus!
  Maar gelukkig: jullie zijn gezond en kunnen het!
  Blijf gezond!

  Liefs van Marlou

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.