Hamsteren


 Vanmorgen toch maar eens serieus boodschappen gedaan want in de kasten van huize Berends was echt niet veel meer te vinden. Over een kleine twee weken moeten we ons huis opleveren en we zouden daarna direct naar Frankrijk vertrekken dus ik heb de afgelopen tijd veel verbruikt van wat ik normaal op voorraad heb. Dit weekend begon door de berichten langzaam het besef  te komen dat door dat hamsteren wat sommige mensen menen te moeten doen ik weleens mis zou kunnen grijpen in de supermarkt en dan zou ik nergens op kunnen terug vallen.

Nou, het viel reuze mee hoor in mijn supermarkt. Hier en daar wat minder maar beslist geen tekorten. Alleen was er geen toiletpapier, dat was wel een minpuntje want daar had ik ook al niet veel meer van in huis. Ach, ik heb veel kranten in de garage liggen om als pakpapier te gebruiken, dus dan daar maar de billen mee vegen.😉

's Middags reed ik even naar Bergambacht waar ik de wandelschoenen van Mart ophaalde, daar waren nieuwe hakken opgezet.  Vlakbij de schoenenwinkel zit een Kruidvat en daar  liep liep ik toch even heen om te kijken of er nog toiletpapier was. Buiten stond een kar waar genoeg op lag dus ik nam er een pak van af. Het was zo'n enkel pak dus hup, nog eentje, ik koop altijd van die dubbele pakken.

Toen ik binnen naar de kassa liep had ik opeens het gevoel dat iedereen naar mij keek, echt. Ik voelde me opeens een hamsteraar met mijn twee pakken toiletpapier, haha.  Ik was blij toen ik met mijn 'buit' weer in de auto zat.

Schoondochter Christianne had vanmiddag ook wat genante gevoelens terwijl ze boodschappen in de supermarkt deed. Bij alles wat ze in haar kar legde zei Saar trots tegen iedereen die het maar horen wilde dat haar moeder aan het hamsteren was.
Leuk, zo'n dochter!

Reacties

 1. De gevolgen zijn voor iedereen anders. Jullie hadden ook niet kunnen bedenken dat het zo zou lopen. Gekke tijden, maar sterkte. Naar Frankrijk is nu ook geen optie denk ik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat we ver zullen komen, Els. Misschien worden we bij de Belgische grens al tegengehouden??

   Verwijderen
 2. Ha Marthy,

  toch gek, dat je jezelf "moet" verdedigen.
  Ik snap het best wel hoor...
  Nog even en dan ga je!
  Of ga je later?

  Blijf gezond!
  Marlou

  .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals het er nu naar uit ziet gaan wij over twee weken niet naar Frankrijk.

   Verwijderen
  2. Komt allemaal uiteindelijk wel goed...
   Hoop ik...

   Verwijderen
 3. Ik heb net ook boodschappen gedaan, voor het eerst sinds vorige week donderdag, en dan nog voel je je 'schuldig'. We eten zoveel mogelijk van wat we in huis hebben, best bijzondere combinaties soms en die blijken dan helemaal prima te zijn. Het is een gekke tijd. En je schoondochter had het wel even lastig denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je krijgt het gevoel dat je dingen moet uitleggen.

   Verwijderen
 4. Ik herken het helemaal! Vorige week was er ook bij ons geen toiletpapier meer te bekennen, maar onze voorraad is goed. Dat wil ik wel zo houden trouwens met vijf personen in huis en geen krantenabonnement. Dus gisteren had ik drie pakken Popla megarollen in de tas en kreeg ik toch een bepaalde blik van een medewerkster. We maken het er het beste van!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk maken we het er het beste van en daarom moeten we ook blijven lachen, bijvoorbeeld om 3 pakken megarollen.

   Verwijderen
 5. Tijden veranderen, welke supermarkt spoorde iedereen altijd aan om te HAMSTEREN !!! (ahahahah)
  Grappig van jullie kleindochter ;-) je blijft lachen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie had dat gedacht...jezelf generen voor het kopen van wc-papier. Heb je ook dat leuke filmpje gezien van die man in Tilburg in het magazijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha die Saar. Ik zie het zo voor me. :-))) Bij ons een ramp. Hele rekken leeg als je je 's ochtends niet haast. Gelukkig heb ik voldoende voor een week of 2 en de winkels gaan niet dicht. Maar de grenzen wel en die zouden roet in het eten kunnen strooien. Bereiden jullie je voor op een lente in Nederland? Ik lees dat Frankrijk zijn grenzen sluit. Hopelijk kunnen jullie wat langer in jullie huis blijven wonen omwille van deze noodsituatie. Ik hoop het echt. Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat van die grenzen gesloten blijkt voorlopig nog voorbarig. Oeps.

   Verwijderen
  2. Wij hebben een onderkomen hoor Kris, niets aan de hand.

   Verwijderen
 8. Haha, die kleindochter is natuurlijk een schat met haar opmerking.
  Hopelijk kunnen jullie straks wonen waar je je veilig voelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat krijg je met kleine dochters, haha, je schaamt je af en toe kapot met zo'n flapuit. Jeslynn kan er ook wat van...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik had dat gevoel ook toen ik boodschappen haalde. Bij ons was er vanmorgen zò weinig, dat ik me gewoon een beetje aso voelde om een pakje voorverpakte schnitzels mee te nemen ...
  Gelukkig lag er in de andere supermarkt veel meer in de schappen!
  Onbegrijpelijk dat mensen zo hamsteren...
  Die Saar... ik moest er toch ook wel om lachen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek, maar hier in de supermarkt valt het reuze mee, geen lege schappen.

   Verwijderen
 11. Hier in FR moet je vanaf nu voor elke verplaatsing een verklaring op erewoord op papier bij hebben. Eigenlijk moet je thuis blijven maar in een bepaald aantal gevallen mag je je verplaatsen (om te gaan wwerken, om boodschappen te doen, om naar dokter en apotheker te gaan, rondjes te wandelen maar in de buurt van het huis en dan ook alleen, de hond uit te laten, dwingende gezinsredenen) In het ene grootwarenhuis is er nog alles - in het andere zijn er lege rekken. Café's en restaurants zijn gesloten - probleem voor veel Fransen denk ik want die zijn gewend om 's middags uit eten te gaan - en iedere dag een formulierje invullen om naar de bakker te gaan voor het dagelijks stokbrood ....,,???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Marc, dit zal niet mee vallen. Wij kunnen niet reizen in Frankrijk dus blijven in Nederland.

   Verwijderen
 12. Ik sprak vanmiddag een nicht. Haar partner werkt op hoog niveau voor de Spar organisatie. Hij zegt heel stellig, dat niemand zich zorgen over de bevoorrading moet maken, want de distributiecentra liggen stampvol produkten. Door dat stomme hamsteren zijn de schappen leeg. Men moet nu in korte tijd met honderden vrachtwagens zorgen dat de winkels weer bevoorraad worden. Als de mensen niet zo raar hadden gedaan (en misschien nog doen) was er helemaal niks van lege schappen te merken geweest. Morgen of overmorgen is alles weer als vanouds. Geen zorgen dus. Waarvan akte!
  .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.