Scheveningen

 Het is op de foto's niet merkbaar maar het was druk aan de kust. Veel mensen liepen in duin en aan het strand te wandelen. Met deze vorm van recreëren loop je waarschijnlijk de minste kans op besmetting op zullen veel mensen hebben gedacht en je wil er tenslotte ook weleens uit, met of zonder kinderen. 

Wij liepen er met onze schoondochter om even lekker uit te waaien en bij te kletsen. Op de pier was het rustig en ook in de strandtenten zag ik niet veel mensen.

Het Kürhaus ligt er nog steeds prachtig bij, in deze versie sinds 1887.

Afgelopen oktober is Rijkswaterstaat begonnen met zandopspuiting wat 400.000m3 nieuw strand moet opleveren. 

 In deze straat in Scheveningen is de film 'Sonny Boy' opgenomen, gemaakt naar het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl wat is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Het boek heb ik gelezen, de film heb ik jammer genoeg nooit gezien.

Een karakteristiek hotelletje waarvan er in vervlogen jaren zoveel waren in Scheveningen. Gelukkig zijn er nog wet wat bewaard gebleven maar hoe lang nog vraag ik me af. De zoute zeewind is funest voor al dat houtwerk en er moet wel geld zijn om de schilder regelmatig langs te laten komen.

Reacties

Emie zei…
Van drukke winkelstraten naar het strand, de mensen zoeken een andere bestemming. Een veel betere als je het mij vraagt. Jammer dat het Kurhaus alleen nog naar vanaf het strand zijn prachtige aanblik biedt. Wel een heerlijke foto voor mij. Ik heb er zulke goede herinneringen aan.
Prachtig fotoverslag. De eerste foto heeft de sfeer van Panorama Mesdag!
Muggenbeet zei…
Niet ver weg van ons maar toch ben ik er nog nooit geweest. Moet ik toch eens doen. Dat kûrhaus vind ik prachtig.
Marthy zei…
Het heeft op vervallen gestaan maar gelukkig werd het toen op de monumentenlijst geplaatst waardoor er geld beschikbaar kwam voor herstel.
Jolande zei…
Gelijk heb je dat je ervan geniet, middernacht is hier zo'n beetje alles dicht gegaan en worden we gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven, dus wij waren erg blij dat we vrijdag ook nog even lekker waren gaan fietsen en wandelen.
Sjoerd zei…
Je moet toch ergens jezelf even kunnen loslaten en luchten.
KnutzEls zei…
Wij cancelden ons uitje naar Rijssen, maar wandelen in de omgeving thuis is ook prima.
Lut en Luc zei…
Wij genieten momenteel van de rust en de stilte, want we horen terug de vogels fluiten nu we niet alle 3 minuten een paar overvliegende vliegtuigen hebben. Ook kunnen we nu volop genieten van een goede nachtrust, nu het zo stil is.
miekequilt zei…
Fijn om even samen uit te waaien. De film van Sonny Boy vond ik prachtig. Met een mooie rol van Ricky Koole.
In de weer zei…
Wij gaan ook heerlijk fietsen, lijkt ons niks verkeerd aan, alhoewel je daar helemaal niks over hoort. Maar ja wanneer je naar de supermarkt mag, dan.......
Lastig vind ik het, wat doe je wel en wat doe je niet. Jullie zijn in ieder geval fijn uitgewaaid. Mooie foto's.
Marleen zei…
Heerlijke plek voor een wandeling. Leuke foto’s!
Kees zei…
Mooie serie Marthy met mooie en goede foto's met plezier naar gekeken.
Groet Kees.
Marthy zei…
Zijn jullie in Frankrijk of België nu? Overvliegende vliegtuigen in de Ardèche?
Unknown zei…
Hé, dat is mijn straat! Het was een heel spektakel toen Sonny boy hier opgenomen werd. Nu is het extreem rustig. Alles dicht en bijna geen auto verkeer. Heeft ook wel wat.
Marthy zei…
Wat leuk dat je even reageert. Wij lopen wel meer door deze straat en bewonderen dan de huizen maar omdat ik de film nooit gezien heb wist ik natuurlijk niet dat deze hier opgenomen was totdat schoondochter het toevallig vertelde.