Doorgaan naar hoofdcontent

Grote groene sabelsprinkhaan

Deze foto is van verleden week, gisteren hebben we de zon niet gezien  en het is meer nat dan droog geweest. Maar toen ik deze sprinkhaan op de foto nam was het nog schitterend weer. Ik kwam uit de tuin en deze jongen zat op de binnenplaats, doodstil. Ik had toevallig mijn telefoon bij me, gebeurt weinig want die ligt meestal in huis en kon het beest vrij scherp nemen.

Het is de grote groene sabelsprinkhaan, in Nederland een van de grootste insecten. Ik las dat hij wel tot 8 cm groot kan worden en daar zal deze niet ver van af gezeten hebben. Ik had hem net op de foto toen hij een sprong maakte van wel zeker tien meter, Vol verbazing keek ik hem na,

Je raakt hier wel gewend aan grote insecten. Flinke torren en spinnen zijn heel normaal. In het begin vond ik dat maar niets maar als ik er nu eentje in huis aantref pak ik een stuk keukenpapier ent zet het beest buiten.

En soms hebben we een hagedisje wat per ongeluk naar binnen is geschoten. Krijg die maar eens te pakken. Dan zet ik op laatst de hordeur  maar open in de hoop dat de kleine rakker zelf de uitgang vindt.

Reacties

Marlou zei…
Prachtig!
Wat een beelschone jongen...
Ik ben meteen "verliefd"!! :-))
Hier zitten ieder jaar weer enkele (niet alle) rhododendronstruiken vol kleine sprinkhaantjes. Ogenschijnlijk hebben de struiken er geen last van.
Bertiebo zei…
Groen is mijn lievelingskleur en dit beest is zeker mooi. Maar van hagedissen moet ik niks hebben
Sjoerd zei…
Een mooie foto lijkt me even schrikken als die springt.
Ger zei…
Altijd interessant om insekt van heel dichtbij te kunnen bekijken want je hebt er schoonheden bij, zoals op door jou gemaakte foto.
Lekker genietend in de zon op warme ondergrond.
Hagedisje in huis wordt de ene keer als ongenode gast gezien en andere keer als nuttig dier.
Tijdens mijn rondreis Indonesië deed ik de eerste nacht geen oog dicht omdat er Tjiktjak net boven mijn hoofd op de muur zat,reisleider gaf als tip: geef het beestje maar een naam want hij zal de komende 5 weken met je mee reizen en bovendien gaat ie voor jou op muggenjacht.
Emie zei…
Sprinkhanen vind ik horen tot de groep van meest wonderlijke wezens die ons terrein bevolken. Ze vallen nauwelijks op, tot ze ineens wegspringen.
KnutzEls zei…
Knappe gast. Maar hij moet met te veel vriendjes komen.
Als kind zag ik wel eens van die grote jongens, nu nooit meer.