Doorgaan naar hoofdcontent

In de herhaling

Mart en ik liepen de wandeling die we gisteren met onze vrienden maakten al eens in het voorjaar van 2019 maar hij was zo mooi dat hij zeker herhaald kon worden. 
Dit natuurverschijnsel was het eerste wat we tegenkwamen op deze bijzondere wandeling, Les Tétines  de Vernon. Platen zandsteen met daarop spenen gevormd door erosie.

Deskundigen hebben nooit een verklaring kunnen vinden voor dit vreemde verschijnsel.

Na de 'spenen' daalden we af naar het riviertje La Baume waar zich een prachtige grot heeft gevormd en waar normaal gesproken een waterval vanaf boven die grot naar beneden komt. Maar door de hete zomer was er er geen water, jammer.

Jacques is een goede fotograaf met een prachtig toestel Hij heeft al honderden foto's gemaakt. Vooral de vlinders in mijn tuin hebben zijn aandacht.

We genoten van de mooie omgeving en het heerlijke weer.

Tussen de druivenvelden daalden we af naar het plaatsje Vernon waar we deze mooie wandeling begonnen waren. Er waren al druiven geplukt maar er hingen nog genoeg prachtige trossen die we konden bewonderen. Het kostte moeite om er af te blijven.

Reacties

Bertiebo zei…
Ik kan me heel goed voorstellen dat je die wandeling vaker maakt. Verveelt nooit natuurlijk!
schrijfsels zei…
Mooie wandeling Marthy. Kijkend naar de Tour in jullie omgeving zeiden we tegen elkaar dat we echt hoognodig weer eens richting Ardèche willen
Sjoerd zei…
Als ik die druiven zo zie hangen zou ik ook zo weer wijn willen gaan maken...
Emie zei…
Druiven om jaloers op te worden en wat een mooie wandeling maakten jullie weer.
Elizabeth zei…
Bijzonder gezicht..., die spenen. Wat wonen jullie toch mooi!
Prachtige omgeving. Zo indrukwekkend, die rotsplaten.