Doorgaan naar hoofdcontent

Knipperdeknip

We zijn druk bezig alles in de tuin winterklaar te maken en daar hoort de lavendel knippen ook bij. Ik heb drie van deze oude zinken bakken en de lavendel die erin zat was tegen de tijd dat wij hier kwamen en dat was pas 15 juni, totaal verdroogd. Niets meer mee te beginnen dus ik besloot nieuwe planten te kopen in een tuincentrum in Privas. 

Als je  planten koopt in Frankrijk, wat ik niet vaak doe,  moet je je verstand gewoon maar even op nul zetten en niet aan je portemonnee denken want ik betaalde voor deze drie lavendelplanten die inmiddels natuurlijk gegroeid zijn 33 euro, een flink bedrag in mijn ogen. Dus nu is het zaak om de planten goed te verzorgen zodat ik er lang plezier van ga hebben. 

Reacties

Emie zei…
En dan mag jij raden waar ik al twee dagen mee bezig ben!
Marthy zei…
Haha, dacht ik het niet!
Wat een geld hè als je bedenkt dat ze bij ons maar een paar euro zijn en dat terwijl ze uit Frankrijk komen haha...
anja zei…
Lavendel is ook heel eenvoudig te stekken, dus misschien een idee om van je nieuwe planten stekjes te nemen, zodat je volgend jaar voor die 33 euro (veel) meer plantjes hebt?!
Marthy zei…
Ja, je hebt gelijk, Anja. Dat ga ik doen!
In de weer zei…
Dat is inderdaad een kapitaal zeg !
Vorige week heb ik alle lavendel, ik denk ergen tussen de 50 en 75 stuks, bij onze zoon in de tuin gesnoeid. Ik denk niet dat hij er Franse prijzen voor heeft betaald.
Sjoerd zei…
dat zijn goudprijzen terwijl ze daar hele velden ervan hebben
Marthy zei…
Dat zal een werk zijn geweest, Toos. Zoon zal we blij met jou zijn geweest.
Marthy zei…
Het was in een vlaag van verstandsverbijstering nadat ik mijn tuin in zo'n ontluisterende staat had aangetroffen, Sjoerd.
Jeetje, wat een geld ..... Maar dat zie ik ook in het tuincentrum in de buurt van waar wij onze tweede stek hebben. Grappig genoeg komt het gros van de (bloeiende) planten daar uit Nederland
Marthy zei…
Pas als je in het buitenland planten wil kopen ga je beseffen wat een bofkonten wij zijn met de Nederlandse kwaliteit en prijzen van al dat moois wat we in ons landje kunnen krijgen.
Marthy zei…
Lavendel wordt ook in Nederland geteeld Stephanie en dan ziet de plant er vaak ook nog veel beter uit.
Wat een geld! Ja, ik begrijp dat je de plantjes goed voorbereid op de winter.
Anoniem zei…
Ben je wel eens bij Van der Spek Zevenhuizen (Bredeweg) geweest? Daar hebben ze heel veel buitenplanten en verder van alles en nog wat. De prijs maakt wel dat het er vaak druk is, zeker op zaterdag.
Lies
Bertiebo zei…
Als je er maar plezier van hebt
Marthy zei…
Ja Lies, ik ben er weleens geweest, een prima zaak met heel veel van alles en nog wat.
Planten en bloemen zijn hier inderdaad vaak veel duurder als in Nederland. Gelukkig wonen we hier vlakbij België waar de prijzen in het tuincentrum ongeveer hetzelfde zijn als in Nederland volgens mij :-)