Doorgaan naar hoofdcontent

La Via Ardèche

Wij hebben vrienden te logeren in het vakantiehuis, heel gezellig. Zij konden in het voorjaar niet op hun geplande vakantie door het Corona gebeuren en vieren nu vakantie bij ons en wij met hen. Zij hadden hun elektrische fietsen meegenomen op de trekhaak, die van ons stonden hier al en gisteren hebben we een tochtje gemaakt. Eerst met de auto naar Voguë wat aan de Ardèche ligt en vandaar op de fiets  verder naar Ruoms. Dit traject, La Via Ardèche gaat over een oud spoorwegtracé. Het is vanaf het begin genieten.

We gingen een stukje van de route om Balazuc te bezoeken, dat is tenslotte een van de mooiste dorpjes van de Ardèche. Het ligt in een groene vallei op een van de kliffen langs de rivier de Ardèche.

Bij deze oude restanten van een kapel vond ik het raam zo mooi wat taps naar binnen toe loopt.

De huizen zijn tegen de rotsen aangeplakt en boven al die huisjes steekt de kerk uit. Je kon via een nauw trappetje ook naar het dak van deze kerk klimmen waar je dan een mooi uitzicht over de daken van het dorp hebt.

Dit blijft een prachtig beeld, vooral van zo hoog. De rivier de Ardèche met aan de overkant die hoge kliffen.


Via een wirwar van smalle steegjes kom je de mooist huizen tegen, telkens ontdek je weer iets wat een fotootje waard is.

We namen afscheid van Balazuc, we moesten verder en snel afdalend langs de weg die we omhoog gefietst hadden pakten we onze route weer op.

Reacties

Sjoerd zei…
Heerlijk om dat allemaal weer te zien, al is het inmiddels alweer meer dan 40 jaar geleden dat we in de Ardèche gekampeerd hebben.
Marlou zei…
Ik voel bijna de warmte, die van de stenen afstraalt...
Annelies zei…
Leuk zo samen op de fiets! La Via Ardèche is te vergelijken met de Dolce Via? Balazuc blijft iedere keer weer mooi om doorheen te slenteren, hè.
Gezellige dagen nog!
Emie zei…
Ook voor ons is het wel veertig jaar geleden dat we in de Ardèche op vakantie waren. Maar als ik de rivier met zijn hoge rotswanden zie, ben ik weer helemaal terug. Prachtig gebied!
Bertiebo zei…
Ik ben er een paar keer geweest, ook al lang geleden, maar de sfeer meen ik te herkennen
Prachtig en herkenbaar, ook al ben ik er maar 1x geweest. Ook in Balazuc.
Frankrijk is een prachtig land, dat weet ik, maar ik blijf me verbazen hóe mooi het is...
KnutzEls zei…
Je bent een prima Touristen ambassadrice.
Wat is het toch mooi daar!
Henk ☼ zei…
Mooie foto's van Balazuc! Klein vraagje... Is de Via Ardèche een volledig geasfalteerd fietspad, of toch (deels) onverhard?
Marthy zei…
Deels onverhard, d.w.z. harde ondergrond met een dun laagje split. Goed te rijden, Henk.