Doorgaan naar hoofdcontent

Ongerust

Aan het terras van het 'Wapen van Stolwijk' valt nu niet veel meer te verdienen. Binnen een beperkt aantal bezoekers want er moet voldoende ruimte tussen de tafeltjes zijn en als je café om tien uur moet sluiten zet dat ook geen zoden aan de dijk, met andere woorden, daar gaat de kassa niet bepaald van rinkelen. Begrijp me goed, ik vind al die maatregelen prima hoor, van mij mag zelfs vanaf dit moment iedereen in afsloten ruimtes verplicht worden om een mondkapje te dragen. 
Maar ik voel mee met al die horecaondernemers en alle andere grote en kleine bedrijven die vechten om het hoofd boven water te houden en geloof me, velen gaan dat niet redden. Alle mensen die daardoor zonder werk komen te zitten en wat dat, en dan niet alleen op financieel gebied, voor problemen op gaat leveren.  Daar maak ik me heel erg ongerust over. 

Reacties

Ja, het is een moeilijke tijd, waarin we leven. Hopelijk komt de oplossing snel.
Sjoerd zei…
Om heel eerlijk te zijn deel ik je ongerustheid en blij dat ikzelf met pensioen ben....
miekequilt zei…
Helemaal mee eens Marthy. Zoveel mensen willen het goed doen en toch weer zo'n tegenvaller. Doorzetten en hopen dat het goed komt.
KnutzEls zei…
Het is heel triest voor de horeca. Ze doen hun best, maar het is huilen...
Emie zei…
Voor heel veel mensen is dit economisch een erg zorgelijke tijd en met hen heb ik echt te doen. Vaak worden erg hele creatieve oplossingen bedacht maar ook dat kent zijn grenzen.
Annelies zei…
Een zorgelijk toekomstbeeld wat ook niet direct voorbij zal zijn mocht er een vaccin gevonden worden. Voordat de economie weer wat op niveau zal zijn, de mensen weer aan het werk, het vertrouwen weer terug .......ik denk dat er naast alle financiële zorgen er ook steeds meer mensen met depressieve klachten te maken zullen krijgen.
Bertiebo zei…
We maken ons allemaal grote zorgen denk ik
Marthy zei…
Ook wij zijn blij dat we met pensioen zijn, Sjoerd. Als wij voorzichtig blijven zijn wij de leeftijdsgroep die het minst getroffen word.
Het wordt weer een heel akelige tijd, die hopelijk maar drie weken gaat duren maar ik ben bang .....
Lut en Luc zei…
Van pensioen gesproken. Als de nieuwe wetgeving in België er door komt, heb ik zelfs geen recht meer op pensioen omdat ik niet aan de vereiste minimum gewerkte jaren kom.
Marlou zei…
ja Marthy,

wat een ontzettend akelige tijd voor de mensen in de horeca.
Ik hoop, dat ze het redden, maar ik heb er ook een zwaar hoofd in.
En ik ben het verder ook eens met de maatregelen.
Draag nu buiten altijd een mondkapje

Groetjes!
In de weer zei…
Manlief deed vanmorgen de wekelijkse boodschappen (met mondkapje) bij één supermarkt droeg iedereen een mondkapje (op een na) daarna moest hij nog naar een andere en daar werden er heel wat minder gedragen.
Ik vraag me af, wat is daar nou zo moeilijk aan. Al helpt het maar een klein beetje mee ( plus handen wassen en afstand houden) als iedereen het doet, maar ja.......!
Marthy zei…
Ook ik ben hier een mondkapje gaan dragen Toos, was er in Frankrijk al helemaal aan gewend geraakt.