Boodschappenmaatje

Ik heb mezelf een plezier gedaan en een nieuwe boodschappenkar gekocht. De oude was versleten, vies van binnen en van buiten en had bovendien een wiel wat af en toe losliet en dan het liefst als de kar vol zat met zware dingen, heel ergerlijk. Weg met dat ding, naar de stort. Deze heeft grotere wielen wat veel fijner is en aan de bovenkant zit een grote opening met een rits. Ik heb eens zitten rekenen, dit is mijn derde in dertig jaar dus met die andere heb ik vijftien jaar per kar gedaan, niet slecht.

Ik doe mijn boodschappen altijd lopend, nu ook want ik woon maar een klein stukje verder van de supermarkt. Dertig jaar geleden kreeg ik reuma en dat begon heftig in mijn handen en voeten. Ik kon al snel niets meer tillen met mijn handen en koos er uiteindelijk voor om een boodschappen kar aan te schaffen. Ik moest wel even wat overwinnen hoor, was waarschijnlijk de jongste vrouw in het dorp die met zo'n ding liep te sjouwen maar daar kon ik over heen stappen, ik moest wel.

Dus de volgende vijftien jaar wordt dit mijn boodschappenmaatje, vrolijk ding toch.

Reacties

 1. Heel vrolijk met die stippen! Is het niet lastig leeghalen van de onderste boodschappen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Vrolijk kameraadje bij zware zaken 😀🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel leuker dan een gewone boodschappentas en het belangrijkste is dat het voor jou een mooie manier is om je boodschappen te sjouwen. Misschien zet je wel een trend met deze boodschappenmaatjes en loopt straks het halve dorp ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben allang de enige niet meer met zo'n kar alhoewel ik nog steeds vrouwen zie sjouwen met veel te zware tassen. Dom, want slecht voor je houding en je rug.

   Verwijderen
 4. Een leukerd toch? Moet je hem nu de trap op tillen of heb je een lift in het appartementencomplex?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met kar neem ik de lift, zonder kar altijd de trappen, Jeanne.

   Verwijderen
 5. Mooie kar en altijd lopend boodschappen doen is toch ook nog eens super gezond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet altijd van dat stukje wandelen en het maakt mij ook niet uit als het regent. Trek gewoon mijn capuchon van mijn regenjack over mijn hoofd.

   Verwijderen
 6. Wat een leukerd. Leuk hoor met die stippen. Hopelijk gaan er veel lekkere en leuke boodschappen in.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leukerd! Mn oma had ook een boodschappenkar op wielen... jaren geleden. Idd veel beter dan sjouwen, ik vond het altijd super handig om de boodschappen met de kinderwagen te doen maar ja dat stopt een keer, dat miste ik toen best wel.
  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke . Daarmee doe je met plezier boodschappen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toen mijn dochter niet meer in de kinderwagen paste (ideaal om wandelend je boodschappen in mee te nemen) kocht ook ik zo'n boodschappenkar, net als jij was ik verreweg de jongste in het dorp met zo'n kar, maar met reuma moet je nu eenmaal vindingrijk zijn. Hopelijk gaat deze leukerd ook weer 15 jaar met je mee boodschappen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hartstikke hip, alsof je ergens een presentatie gaat geven! Ja, vroeger keken we daar anders tegen aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik moet er ergens eentje hebben, onlangs geërfd. Maar ik doe mijn boodschappen echt ALTIJD met de fiets, tas aan het stuur (oei oei). Als ik er niet mee kan fietsen, loop ik -- met de fiets aan de hand!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik sinds corona een boodschappenkar die ik al jaren had. Handig met mijn knie en ook: je kunt veel meer in één keer meenemen. Ik heb gewoon een zwarte. Maar deze is wel heel mooi, zeg. Ik dacht ook dat het moeilijk was met de onderste spullen, maar dat is helemaal niet zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Judy, ik neem er voor een paar dagen boodschappen in mee.

   Verwijderen
 13. Dat is een mooie kar, ik doe de boodschappen twee keer per week, en met de auto. Ik heb een drive in woning en kan vanuit de auto zo uitladen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.