Eddie's bastaard

Het boek 'Leerschool' van Tara Westover  was ongetwijfeld het beste boek wat ik las het afgelopen jaar maar 'Eddie's Bastaard' wordt een goede tweede. Ook dit boek gaat over een opgroeiend kind maar het is een totaal ander verhaal.

Billy Mann wordt als baby in een picknickmand afgeleverd bij de dronken Thomas Mann. Thomas herkent de trekken van zijn zoon Eddie die in Vietnam is gesneuveld en adopteert de vondeling als zijn kleinzoon. Billy krijgt een ongewone opvoeding, opa is vaak dronken maar toont wel veel liefde voor zijn kleinzoon. In die opvoeding spelen de bizarre verhalen uit de geschiedenis van de eens roemruchte familie Mann een belangrijke rol. Onverschrokken gaat hij het gevecht met sterkere jongens niet uit de weg. Op zijn veertiende wordt hij door een oudere vrouw ingewijd in de lichamelijke liefde. Billy zet zijn eerste schreden op het schrijverspad en hij wordt verliefd op Annie, die wordt misbruikt door haar vader. Er komen aanwijzingen wie Billy's moeder is. Tegen de tijd dat zijn grootvader sterft, weet Billy wat de wereld te bieden heeft. 

Ik vond het een heerlijk boek wat me vaan ontroerde.

Reacties

 1. Ik vond Leerschool ook een mooi boek. Lees nu veel meer dan vóór Corona en alles wat ik over boeken op blogs lees, sla ik op en koop, leen of krijg ik. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat lijkt me dan toch ook wel een heftig verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leerschool en de Bijenhouder... allebei door jou gelezen. Dus je snapt dat deze ook op mijn lijst komt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha marthy,

  dat is me nogal wat!
  Wat een verhaal zeg...
  Ik zet het op de lijst!

  groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.