Doorgaan naar hoofdcontent

Noordwijkse duinen

In die tweeënhalve week dat wij terug zijn uit Frankrijk hebben we nog geen een keer een stevige wandeling gemaakt en dat is niets voor ons. Maar ja, door drukke bezigheden en heel veel slecht weer kwam het er gewoon niet van. Dus vanmorgen hadden we afgesproken met zoon Bas en zijn gezin om in Noordwijk te gaan wandelen. Het weer was twijfelachtig maar we waagden het erop. We namen een opgang door het duin net na Langevelderslag, daar was het niet zo druk. De duindoorn is nu op zijn mooist, prachtige al die oranje bessen.

Vanaf het pad door het duin keken we op de banen van de Noordwijkse Golfclub, een van de oudste banen in Nederland, opgericht in 1915. Het is natuurlijk een geweldige locatie, in het duin, vlak aan strand.

Er loopt hier blijkbaar ook een langeafstandspad, dat moet het Kustpad zijn. Nog niet gelopen maar die komt nog wel een keer aan de beurt.

Reacties

Emie zei…
Wat mooi die duindoorn en lekker een dag in de natuur, ik Jan je voorstellen dat jullie daar behoefte aan hadden. Maar de oude golfbaan dateert vast van voor 2015. Klein type foutje?
Marthy zei…
Een eeuw eerder, bedankt!
Emie zei…
Over type foutje gesproken...ik kan me voorstellen, had er moeten staan!
Bertiebo zei…
Duindoorn is altijd zo mooi en heerlijk zo'n wandeling
Die kleuren, prachtig!
Hier ligt het wandelen ook stil vanwege het weer en drukte. Wel jammer hoor, maar deze wandeling hebben jullie in the pocket!
Marleen zei…
Wandelen doet een mens zoveel goed inderdaad, ook al is het een klein rondje. Die duindoorn is mooi, wij kennen het van Schiermonnikoog.
Van de duindoorn heb ik in Zeeland ook foto's gemaakt. Leuk, die herkenning!
Sjoerd zei…
Lekker een dagje samen de natuur in. Ik ben de deur niet uit geweest.
KnutzEls zei…
Ook in de duinen is het mooi
Ger zei…
Prachtig is het in de duinen en met die opvallende kleur van de duindoorn helemaal.
Jij ging dus niet meteen wildplukken ;-) ik lees dat de bessen één grote huis,t(d)uin en keuken apotheek bevatten tegen allerlei kwalen wanneer je er sap, compote,olie ,azijn etc. van maakt.
De trekvogels zullen je dankbaar zijn want die kunnen er nou van smullen.
Ben net terug van een dikke week dagelijkse 'wandelingen....'
stapvoets wel te verstaan met de auto. En dat ging heel goed langs de uitgestrekte wijngaarden van de Moezel waar we maar heel af en toe een wandelaar tegen kwamen of de Winzer aan het werk