Even wennen

We slapen al drie dagen in ons nieuwe huis, 's nachts dan hè want overdag hebben we nog genoeg te doen. Ik pak dozen uit, veel dozen en probeer de inhoud een logisch plekje te geven. Er zijn spullen die al twee keer op een andere plek gelegen hebben omdat ik ze dan in een andere kast handiger vond. Geeft niet, zo leer je de inhoud van je kasten goed kennen. 

Ik moet nog wel meer leren kennen, mijn oven bijvoorbeeld. Dat is zo'n combigeval, dus tevens magnetron. Van een heel goed merk, gelukkig niet al te klein, bijna nooit gebruikt. Ik heb altijd een traditionele oven gehad, in Frankrijk zelfs een dubbele, een kleine en een grote. Dus dit is even wennen met de knoppen die allerlei mogelijkheden aangeven. Daar wordt ik altijd een beetje onzeker van. 

Dus maar eens in het diepe gesprongen en een hartige taart gemaakt. Op goed geluk ingesteld en verdraaid, er kwam een heerlijke taart uit de oven. Knapperige bodem, heel goed. Een paar tomaatjes met een zwart kapje maar dat was mijn eigen schuld, meestal leg ik de laatste vijf à tien minuten een stukje aluminium folie op de taart.

Reacties

 1. Oh dat is wennen, maar het gaat je lukken. Dit ziet er al heel lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En Marthy, lekker geslapen, of hoor je allerlei nieuwe geluiden ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, de torenklok horen we hier bijna niet en verder is het hier heerlijk stil.

   Verwijderen
 3. Dat ziet er goed uit, niks mis met die combi...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed van jou! Mijn oven is niet meer zo goed, maar ik zie er tegen op om hem te vervangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo, dat is alvast gelukt! En de taartvorm lag kennelijk ook al op de juiste plek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die had ik al gevonden in al mijn dozen maar ik ben mijn messen nog kwijt.

   Verwijderen
 6. Wat een leuke manier om thuis te raken in je nieuwe omgeving (ook voor ons tenslotte).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees al een tijdje op je blog, maar heb nog niet gereageerd. Spannend om een nieuwe woning in te richten! Die taart ziet er verrukkelijk uit, en die combi-oven... binnenkort weet je niet beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met die oven komt het heus wel goed. Wij zijn heel veel verhuisd. Al doende hebben we geleerd dat je echt heel gedetailleerd op de dozen moet schrijven wat er in zit en in welke ruimte het spul hoort. Je zoekt je anders te pletter en je hebt het toch al zo druk. Laatst bekeek ik het handgeschreven draaiboek van de laatste keer. Gaat nog steeds op qua handig en 'daar moet je aan denken' en zo. Maar voorlopig zal het draaiboek niet nodig zijn. *krijgt wegtrekker bij gedachte alleen al*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kan de geuren die je keuken vullen bijna ruiken en wanneer je hartige taart smaakt net zoals die er uit ziet hebben jullie er een smakelijke maaltijd aan gehad.
  Heb nooit anders gehad dan een combi, maar gebruik nooit de combinatie functies. Ook de keuze van voorgeprogrammeerde kook,bak en ontdooi functies komen niet aan bod.
  Of ik gebruik de magnetron of de oven, bij beiden is het kwestie van temperatuur en tijd instellen op het digitale display.
  Maar ben er inmiddels wel achter uit ervaring dat een kleine foute handeling voor grote problemen kan zorgen, manlief overkwam het enkele maanden geleden bij het oppiepen van half Turks- brood in de oven..........na het voorverwarmen en een verkeerde keuze op display ontstond er na 6 minuten een walm in huis waardoor je op de tast het apparaat moest zien te vinden, stuk zwart smeulend brood, stank die na dagen lang alle ramen en deuren open + nog wat andere trucjes langzaam uit huis verdween, flinke sopbeurt van keuken en ALLES wat er hangt en staat(weet niet of je ooit op mijn blog in mijn keukentje keek) aanschaf van nieuwe combi oven/ magnetron omdat roetdeeltjes in binnenwand getrokken zijn waar je niet bij kan en het telkens opnieuw gaat stinken bij aanzetten. Al met al waren we 'n poosje zoet:-((
  We mogen van geluk spreken dat niet heel de " tent" in de fik ging!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik dit zo lees wordt ik bijna bang om die oven te gaan gebruiken;-)

   Verwijderen
  2. Marthy het is zeker niet mijn bedoeling om je bang te maken!
   Wil je wel een tip geven: wanneer je denkt dat je het bedienen van combi oven/ magnetron bijna blindelings doet, controleer dan altijd even wanneer je op start gedrukt hebt of het juiste programma loopt.
   Ook een kleine menselijke vergissing zit in een klein hoekje...

   Verwijderen
 10. Dat zal even wennen zijn in jullie nieuwe huis maar jullie hebben een fijn plekje zo te zien en te lezen. Met die oven zal het ook zeker goed komen, je taart ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.