Doorpakken

Stapels fotoalbums heb ik in maart in verhuisdozen gepakt, ik weet niet hoeveel want ik was een plakker. Altijd veel gefotografeerd en geplakt. En nu ben ik die dozen aan het uitpakken en zegt mijn gezonde verstand dat ik stapelgek ben als ik dat allemaal weer in kasten ga stoppen. Dus nu ben ik aan het selecteren. Wat mag weg en wat moet blijven.

 Ik werd direct al op het verkeerde been gezet want het eerste album wat ik oppakte was van een vakantie in augustus 2005. Met vier zussen naar ons Franse huis omdat mijn oudste zus dat zo graag wilde. Zij wist en wij wisten dat ze niet lang meer had te leven. We hebben gelachen, gehuild, gekibbeld maar vooral genoten. Zes maanden later stierf zij. Nou, dat album mag niet weg!

Verder heb ik veel wandelgidsen van Lange Afstandspaden in Nederland en Frankrijk die we gelopen hebben. De kans dat we een bepaald pad weer gaan lopen is klein en verder zijn de meesten gidsen al verouderd. Dus ook maar weg alhoewel er dierbare herinneringen aan kleven.

Ik heb nog aardig wat dozen te gaan maar dat is niet erg. Iedere avond ga ik een paar albums doorbladeren waar ik veel plezier aan beleef en dan besluit ik wat er van weg mag. Van het voorjaar was ik er nog niet aan toe, had er ook weinig tijd voor maar nu heb ik het beluit genomen en moet ik flink zijn.

Reacties

Emie zei…
Nou, ik sta echt paf om ons telepatische contact. Sterkte ermee want het valt nog niet mee.
KnutzEls zei…
Ooit aan begonnen, maar (nog) niet klaar. Succes ermee!
Marthy zei…
Nee, het is echt wel even knopen door hakken, Emie. Maar alles bewaren voor de eeuwigheid heeft ook geen zin.
Marthy zei…
Die albums zitten nu nog in dozen, dat maakt het iets makkelijker.
Sjoerd zei…
lijkt me een zware opgave. want volgens mij zitten in ieder album wel foto's die je eigenlijk zou willen bewaren.
Judy zei…
Ik heb een jaar geleden een heleboel spullen weggedaan. Uit nog niet uitgepakte dozen van de verhuizing 7 jaar geleden. :) Maar fotoalbums staan hier nog in de kast, ik wil ze digitaliseren.... ooit.
Ik voel de noodzaak niet zo. Zolang er genoeg ruimte in de kast is...............
Annelies zei…
Ik wacht op een zware winter met veel sneeuw zodat we ‘vast’ zitten op de berg en dan neem ik me (voor de zoveelste keer!) voor om alles eens uit te gaan zoeken. Maar meest van tijd wordt het foto’s kijken en herinneringen ophalen en dan maar weer wachten op de volgende keer dat we niet van de berg af kunnen!
miekequilt zei…
Dat zal niet meevallen Marthy. Maar wat zal het lekker zijn als alles uitgezocht is.
Na de dood van mijn vader, moeder en zus heb ik in korte tijd veel foto-albums geërfd. Die kwamen nog eens bij al die fotoalbums van mezelf, die ik ook wilde uitzoeken. Ik heb er tjdens de lockdown een beginnetje mee gemaakt, maar het al gauw weer laten liggen. Het is nog te vroeg. Ik begrijp dus goed dat je het stap voor stap wilt doen.
Marthy zei…
Het blijft moeilijk, er komen zoveel herinneringen naar boven als je aan het bladeren bent...
Marthy zei…
Mart en ik zitten hier nu te midden van fotoalbums te bladeren, te genieten en dan te beslissen welke er weg gaat en welke niet. Ik heb er echt heel veel. Veel te veel.
Marthy zei…
Dat heb ik ook altijd gezegd Jeanne maar met de hoeveelheid aan albums die ik heb kleiner gaan wonen is het nodig om te ruimen.
Bertiebo zei…
Ik word blij terwijl ik dit lees, want... ik ben klaar. Het was een bereklus, maar wat ben ik blij dat ik het heb gedaan. Geeft rust. Succes jij!
De meeste foto's die ik heb, zijn van Roos. Eerst in albums geplakt en daarna heb ik dozen geknutseld om de foto's in te bewaren. Met vakken per maand. Het aantal is te overzien.
Ger zei…
Inpakken....uitpakken....doorpakken....
dat laatste lijkt me het moeilijkste
Aan de ene kant een leuke bezigheid maar aan andere kant een hele emotionele klus om bij elk foto album te beslissen wat weg mag en wat niet.
In het analoge fotografie tijdperk was ik ook fervent fotoalbum plakker wat vakantie/rondreizen betreft, de rest ging vaak in fotomapjes.
Heb na overgang naar digitale fotografie van nog enkele grote rondreizen foto afdrukken op papier laten maken en per keer werden dat ook weer minstens 5/6 dikke albums vol. Dat soort vakanties stopte vanzelf door mijn lichamelijke beperking en nemen de door mij gemaakte foto's van de laatste jaren nog enkel ruimte in op de harde schijf van PC.
Het hartzeer wat ik destijds had bij het uitzoeken en opruimen van duizenden dia's daar ben ik allang overheen
Griemmank zei…
Is het een idee om de bladzijden van de fotomettekst-boeken te fotograferen en dan digitaal op te slaan?
Marthy zei…
Voor een deel heb ik dat gedaan.