Veel van dezelfde soort

Wat ons zondag op de ka opviel was de enorme hoeveelheid paddenstoelen die er stonden. Nog nooit zoveel gezien daar. Onze dochter die er een dag later liep was het ook al opgevallen. In de loop der jaren hebben wij heel vaak op die ka gelopen, in allerlei seizoenen en het is leuk om dan weer wat nieuws te ontdekken. Van deze mooie grote paddenstoelen kwamen we er maar eentje tegen.
 
Geen rode paddenstoel te ontdekken, de meeste in dezelfde tint maar dat randje om deze paddenstoel vond ik dan wel bijzonder.

Als de paddenstoel dan wat ouder wordt komt dat randje nog meer te voorschijn.

Was ik nog maar kind, denk ik dan als ik al die paddenstoelen zie. Toen mochten we op de lagere school van de nonnen ieder jaar een herfststukje maken. Heel normaal was het toen om daarvoor paddenstoelen te plukken en dan maakte je in een oude schoenendoos of een mandje je herfststuk. 

Je vulde het eerst met mos, wat mooie gekleurde bladeren en wat eikels en kastanjes erop en dan als sluitstuk een paar paddenstoelen. Mijn vader hielp altijd. Ik vond het heerlijk om te doen en trots droeg ik dan mijn werkstuk naar school waar ze allemaal uitgestald werden.

Hier was een vogel ten prooi gevallen aan een dier, waarschijnlijk een vos.
Veren was alles wat daar restte.

Reacties

 1. O ja, die herfststukjes in een schoenendoos maakten wij ook. Later mocht het niet meer vanwege een paddenstoelen schaarste.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, nu herinner ik het me weer, er waren opeens niet veel meer paddenstoelen. Kwam door die natuur liefhebbende nonnen;-(

   Verwijderen
 2. Kastanjes en beukennootjes rapen, nog zo'n activiteit. En dan van die kastanjes met spelden en wat stopgaren een spin maken. Met onze kinderen maakte ik vaak een herfsttafel. Je hebt weer wat jeugdsentiment aangeboord!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herinner me de notendie achter de kachel te droge lagen bij een oom en tante. En dan lekker noten kraken. Krijg ter plekke trek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier lag een beukenbosje waar we ieder jaar beukennootjes gingen rapen. Ik weet niet hoeveel van de nootjes ik verslonden heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee dat mag niet meer, zo'n herfststukje. Mos mag je ook niet meer meenemen. Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt wel of die paddenstoelen een franje hebben. Er is inderdaad altijd wel iets moois te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, die schoenendozen waren toch zo leuk om te maken. Mos op de bodem, paddestoelen en allerlei ander herfstspul. Zo leuk om te maken. Ik snap dat het niet meer kan , maar o wat was het leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een herfststukje in een schoenendoos kan ik mij nog herinneren van toen ik in de eerste klas van de basisschool zat. Ik wilde zo graag een spinnenweb namaken...
  Mooi al die verschillende soorten en stadia!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.