Doorgaan naar hoofdcontent

Op kamp



Ze is er helemaal klaar voor, onze kleindochter Saar. Voor een fietstocht met haar klas, groep acht, naar een schoolkamp in Loon op Zand. Het regende, gelukkig niet hard, dus de meesten kinderen hadden regenkleding aan. 

Nog een knuffel van oma die nog gauw wat lekkers in haar rugzak stopte om uit te delen.

Zo leuk, de kinderen van alle klassen stonden buiten om de oudste leerlingen uit te zwaaien.

Ze heeft er helemaal zin in. Straks steken ze de Lek over bij de veerstoep van Bergambacht en dan moeten ze nog wel een paar kilometertjes, veertig in totaal. Terug gaan de fietsen in een vrachtauto en worden de kinderen opgehaald door een groep ouders met auto's.

De school organiseert dit op deze manier al jaren zo. Volgend jaar gaan de meesten van deze kinderen naar Gouda op school, iedere dag tweemaal acht kilometer. Heel normaal.

Reacties

Yova zei…
Echt geweldig voor haar. Je kleindochter gaat zeker van genieten. Vrolijk meid is dit. Twee maal 8 kilometer vind ik knap dit doet. Ik wil haar heel veel succes wensen. Voor jou fijne dag.
Emie zei…
Leuk georganiseerd en wat zullen ze allemaal een plezier hebben op dat kamp. Je kan zien dat Saar er zin in heeft.
Bertiebo zei…
Oh dit brengt heel wat herinneringen terug. Wij gingen ook op de fiets op kamp met de kinderen. Als juf heb ik dat altijd heel spannend gevonden. Onze Anna is net terug van haar kamp. Ik heb haar nog niet gesproken
Judy zei…
Superleuk, zo'n kamp. Ik herinner me alleen kamp van de middelbare. En heel gezond dat eind fietsen.
anja zei…
Ontzettend leuk dat dat nog steeds gebeurt. Zo te zien hebben ze allemaal "gewone" fietsen, geen elektrische. Twee keer 8km is daar prima op te doen, zeker als ze met een groepje rijden, maar verbaas me erover hoeveel brugpiepers er hier langs gaan op zo'n elektrische fiets.
Sjoerd zei…
Toen ik jong was hadden we dat allemaal niet, mijn kinderen later ook. Ik vind het wel een mooi afscheid van een laatste schooljaar.
willy zei…
Saar heeft het naar haar zin

en daar mag je trots op zijn Marthy

prettige dag
In de weer zei…
Hier ook al jaren op zo’n manier, hartstikke leuk.
Mijn Broer woont in Loon op Zand, tegen de Efteling aan.
Ben je er zeker van dat het van jullie af maar 40 km is ?
Wat een leuke foto van jou met Saar!