Doorgaan naar hoofdcontent

Snotverkouden

Ik ben de hele week al snotverkouden. Niesbuien, hoesten en proesten en ik moet doorlopend mijn neus snuiten met als resultaat dat ik een schrale neus heb. Ik smeer het wel in met wat vet maar ik moet teveel snuiten, dus het resultaat van dat smeren is maar povertjes. Ik ben op het ogenblik een grootverbruiker van papieren zakdoeken.

Alhoewel ik me nog steeds gammel voel vond ik gistermiddag, met dat mooie weer, dat ik maar eens een stukje moest gaan fietsen. Misschien dat dan mijn hoofd eens lekker door zou waaien.

De paal aan de horizon op de foto is de watertoren van Bergambacht. Die staat daar aan de N210, de provincialeweg die door een groot deel van de Krimpenerwaard loopt.

De hervormde kerk van Berkenwoude. Het kerkgebouw bestaat sinds 1512 en de kerktoren dateert van 1720 of eerder. Er kerken twee gemeentes in, Wijk 1 en Wijk 2, de een is wat strenger dan de ander. Ook in Stolwijk gebeurt dit zo.

Overal in de polder zie je de deze bruggetjes zodat de boeren van het ene naar het andere weiland kunnen gaan. De boeren hier zeggen weleens spottend dat hun grondbezit voor het grootste deel uit water bestaat.

Ik vind nog altijd dat er een zekere schoonheid in die electriciteitsmasten zit.

Het blad van deze kastanje verkleurt al flink. Eronder lagen schapen.

Voor de hoofdpijn heeft het fietsen niet geholpen maar ik heb wel genoten van mijn fietstochtje.

Reacties

Bertiebo zei…
Beterschap, Marthy
Sjoerd zei…
Inderdaad er waterig daar. Ik vind die bruggetjes erg leuk. van hieruit ook beterschap.
Yova zei…
Wat naar dat je hele weel al snotverkouden bent. Ergens in oktober moet ik twee prikjes halen. Het is daar mooie omgeving te zien. Elektriciteitsmasten kun je beter uit de buurt blijven..... Beterschap.
KnutzEls zei…
Beterschap Martha.
KnutzEls zei…
Marthy natuurlijk. Tikfoutje of bemoeial Google.....?
In de weer zei…
Dat je maar weer snel mag opknappen.
De watertoren van Bergambacht kennen we, we zijn er zelfs tweemaal geweest :-) een keer was toevallig !
Judy zei…
Frisse lucht kan helpen bij het snotteren. Beterschap, Marthy! Grappig, twee gemeentes in één kerk.
Emie zei…
Uit solidariteit doe ik met je mee, ik nies me helemaal suf en loop ook zo te snotteren. Vandaag een waterig zonnetje, dus net als jij snel even de frisse lucht in, al ziet de omgeving er hier iets anders uit!
Gauw weer opknappen. Ik voel met je mee. Ik ben ook grootverbruiker, maar bij mij is de oorzaak allergie. Dat heeft één voordeel, buitenlucht helpt. (voor even)
Janny zei…
Beterschap Marthy, hopelijk is de hoofdpijn ook snel over!
Beterschap! Maandag krijg ik 2 prikken, maar dat helpt natuurlijk niet tegen snotteren
Elizabeth zei…
Je bent niet de enige die verkouden is al zo vroeg in het jaar. En vervelend dat het kan zijn. Maar naar buiten geeft wel 'lucht' vind ik.
Ik wist niet dat die kerk al zò oud was... Mooi om te zien!
Hoor op het moment erg veel verhalen van verkouden mensen. Misschien mede door de overgang van zomer naar herfst? In ieder geval beterschap hoor! 🤧💪