Doorgaan naar hoofdcontent

Stapels papieren

Dat heb je weleens hè. Zo zoek je iets, in dit geval bepaalde papieren en zo ben je kolossaal aan het ruimen. Want die papieren vond ik, die lagen hier in dit kastje maar toen ik zag hoeveel papier daar lag opgestapeld waarvan er vast veel weg kon kreeg ik opeens ontzettende zin om dat op te gaan ruimen. Met stapels papieren in mijn armen liep ik naar de grote tafel in de woonkamer en daar zijn we samen eens gaan kijken wat er weg kon en dat was veel.

Je krijgt tegenwoordig zoveel van die papieren, bijvoorbeeld verzekeringen, digitaal aangeleverd, dat het totaal geen zin heeft al die papieren versies te bewaren. Papieren van de auto lagen op twee verschillende plekken in huis, ook niet handig maar dat is er nu nog maar één.

De oudpapierdoos in de berging zit vol en mijn kastje is aardig leeg, ik hou zelfs een plankje over. Op de plank erboven liggen allerlei soorten lege envelopen, ook wat bubbeltjes, altijd handig. Nu heb ik nog twee van die kantoorekjes in een kast staan en daarvan ligt een deel ook al op de tafel om uit te zoeken.

Ik wil het onze kinderen niet aandoen om bij een plotseling overlijden van één van ons te moeten gaan graven in bergen papier als ze iets zoeken. Dochter Floor weet al veel en volgende week neem ik haar nog even mee naar dit opgeruimde kastje.

Reacties

Judy zei…
Dat papieren uitzoeken is veel oud papier inderdaad, maar goed dat het gedaan is!
In de weer zei…
Opgeruimd staat netjes, jullie waren goed bezig !
Anoniem zei…
Dit doe ik elk jaar in januari , kijk dan wat er nog echt bewaard moet worden en wat er weg kan. De stapel daarvoor word door digitalisering steeds kleiner.
Sjoerd zei…
Mijn vrouw doet dat ieder jaar in maart als de belastingen ingevuld zijn.
Emie zei…
Dit soort situaties komt mij erg bekend voor! Het kastjes ook, we hebben het onlangs leeggeruimd .
KnutzEls zei…
Tja, regelmatig terugkerend karwei. Maar sommige zaken blijven bij ons van papier, zelf geprint weliswaar. Maar voor ons overzichtelijker.