Doorgaan naar hoofdcontent

Ikea versus kringloop

We waren vanmiddag bij de Zweedse gigant waar de parkeerplaatsen altijd vol staan. We kochten er onder andere een kastje voor onze Franse buurvrouw Jany wat in de Ikea in Frankrijk niet meer in het assortiment zit. Daar zal ze heel blij mee zijn. Verder was ik op zoek naar thee- en koffiekoppen, dezelfde graag die in de servieskast in het vakantiehuis in Frankrijk staan. Er sneuvelt natuurlijk weleens wat serviesgoed in zo'n huis, niet erg, ik vervang het wel, altijd wat in voorraad. En dan vind je niets meer van dat model en dit is al de tweede keer dat me dat gebeurt. En zo blijf je met allerlei restanten zitten. Afgelopen, ik ga over op servies van de kringloop. Ik heb dat al diverse keren gezien in een B&B en zelfs een keer in een restaurant. Staat leuk, ik doe aan hergebruik en het kost niet veel.

Reacties

KnutzEls zei…
Al vaker stond er in onze vakantieadressen Ikeaservies. Prima, maar zo' n kringloop servies vind ik gewoon gezelliger. Dus goed idee. De kringloop hier heeft ook vaak leuke dingen.
Anoniem zei…
Hardstikke goed idee, er staat zoveel leuk serviesgoed in de kringloop, dat wel een
tweede leven verdient.
Laatst zag ik hier het complete servies, dat wij hadden bij ons trouwen meer dan
40 jaar geleden, zo leuk om dat terug te zien, bij ons is bijna alles gesneuveld
in de loop der tijd.
groetjes, Betsy
Jeanne zei…
Ja, ik hou ook erg van allerlei serviesgoed door elkaar. Gezellig. Ik heb zelf nog veel wit, maar zoek aanvulling/verandering in de brocantesfeer.
Dan heb je al een begin van Ikea, en kun je het nu aanvullen met 'kringloopgelukjes'.
Dat wordt vast een gezellig geheel.
Onliemie zei…
Ja super leuk serviesgoed in de kringloop. Ons oudste heeft al haar servies daar gehaald en dekt de tafel steeds met allemaal verschillende borden. Echt origineel en tof.
Marthy zei…
Het serviesgoed van Ikea is practisch en niet duur, maar je hebt gelijk, Els, dat van de kringloop is toch wat gezelliger.
Marthy zei…
Ik heb al met heel wat leuke dingen in mijn handen gestaan en ga het nu maar eens echt kopen in de kringloopwinkel.
Marthy zei…
Ook in Frankrijk zie ik op de brocantemarkten vaak van allerlei leuks. Ik ga volgend jaar eens lekker snuffelen.
Marthy zei…
Zo dacht ik er ook over, Jeanette.
Marthy zei…
Ik zag dat jaren geleden eens in een hele leuke B&B en keek er in het begin een beetje vreemd naar. Maar het stond zo leuk op tafel dat ik al gauw om was. Begrijp niet dat het niet eerder in mij opgekomen is om het zo te doen.
Inge zei…
Ik gebruik allerlei serviesgoed door elkaar, als het maar gebroken wit van kleur is. Dat past goed bij het Boerenbont servies.
Marthy zei…
Wie weet, kom ik ook wel met boerenbont thuis. Er staat genoeg in de kringloop.
Bertiebo zei…
Leuk! Veel leuker!
Sjoerd zei…
Dat moet ik ook nog eens doen, naar de kringloop. Alhoewel, daar weten ze de prijzen tegenwoordig ook wel...
Emie zei…
Een prima reden om naar de Kringloop te gaan. Je weet, ik ben er een grote fan van. Succes en we krijgen het resultaat vast wel eens te zien.
Ik heb geen servies (eigenlijk moet ik "wij" zeggen) maar koop alles blauw/wit. Het is een allegaartje maar wel handig als je weer iets uit je handen hebt laten vallen (-:
Lieve groet.
Lida zei…
Ja, moet je doen. Dat voelt knus en gezellig. Alles verschillend. Kopjes, borden, schalen. Je kan er nog voor kiezen om ongeveer dezelfde tinten te nemen, of allemaal bloemetjes motieven...Leuk leuk!
Marthy zei…
Ja, ik begin aan het idee te wennen, gaat zeker leuk worden.
Marthy zei…
Valt wel mee hier, Sjoerd. Bij ons in de buurt kan je nog koopjes halen.
Marthy zei…
Ik ga er de laatste jaren met plezier heen, Emie, vind het steeds leuker.
Marthy zei…
Ik ga denk ik voor de blauwtinten, Kakel
Marthy zei…
Ik denk dat het inderdaad veel gezellig zal zijn, Lida. Vind het eigenlijk een steeds beter idee.
Mirjam zei…
Serviesgoed van de kringloop is juist heel erg leuk. En ook goed dat je zo hergebruikt. We gooien al zoveel weg met z'n allen. Ik ben benieuwd wat er in je kastjes komt te staan...?
Fijne dag,
Liefs,
Mirjam
Vlimbouter zei…
Echt leuke dingetjes vind ik in de kringloop niet echt spotgoedkoop meer, maar ik ben zeker dat je nog genoeg vrolijk serviesgoed bij elkaar kan sprokkelen als je goed zoekt.
Dat wordt vast heel erg mooi!
Marthy zei…
Ja, ik kan wel weer een hele nieuwe serie Ikea theeglazen of koffiebekers gaan kopen maar dan blijf je aan de gang. Ik ga combineren met kringloopspulletjes, ook leuk om te zoeken.
Pippa's Hus zei…
Ik hou van de IKEA maar nog veel meer van de kringloop. Bijna al mijn servies komt uit de kringloop en van de rommelmarkt. Vooral uit Frankrijk, b.v bij de Emmaus kringloop. XX Esther
Marthy zei…
Een uitdaging om leuke dingen te vinden, Lut.
Marthy zei…
Op naar de Emmaus dus, Esther. Ik ben er nog nooit geweest, wel van plan geweest. Nu weet ik het zeker, ik ga er een kijkje nemen.
Ageeth Mooij zei…
Ik hou van die allegaartjes, alhoewel wij grote witte borden van Makro gebruiken.
Marthy zei…
En wij gebruiken het servies van VT Wonen van een paar jaar geleden, ook wit. Maar wel allerlei anders er om heen.