Sierbestrating

Men is er al twee jaar mee bezig, de herinrichting van het Dorpsplein en de Bovenkerkseweg in onze gemeente. Begrijp me goed, met de plannen dan hè. Alle bomen moesten eruit en er kwam hele nieuwe bestrating. Voorlichtings avonden werden er gehouden waar wij, we wonen aan de Bovenkerkseweg, ook voor uitgenodigd werden. De middenstanders op het Dorpsplein, bovenste foto, waren het er wel mee eens dat de bomen daar weggingen, ze hebben veel overlast van de kraaien die in de bomen zitten. Maar toen de Stolwijkse bevolking hoorde dat de oude bomen op het Dorpsplein gerooid zouden worden kwam er veel protest en het plan is nu van tafel. De bomen blijven maar gaan wel gesnoeid worden en dat is ook wel nodig. Maar de bomen op de onderste foto, mijn straat zeg maar, gaan echt weg. Er komen wel een paar ielige boompjes terug maar een stuk minder. Wel sierbestrating en ik weet nu al dat ik dat foeilelijk ga vinden. Ik wil helemaal geen gekleurde keitjes in leuke patronen, gewone straatstenen en een paar flinke bomen, dat is wat ik wil. Zucht...Reacties

Jeanne zei…
Bij ons is het al net zo. Ons Dorpsplein wordt gerenoveerd: bomen eruit, er komen rode en gele stenen overal. Ze zijn er nog mee bezig, dus ik moet ze het voordeel van de twijfel geven, maar twijfels heb ik............
Emie zei…
Wat is het argument om die bomen weg te halen? Zijn ze ziek, dreigen ze om te vallen? Eeuwig zonde. Ik zeg: actie, actie!
Marthy zei…
Ach gut, bij jullie ook al. Rode en gele stenen, ik kan er zo maar nachtmerries van krijgen.
Marthy zei…
De bomen op het Dorpspein hebben we nog kunnen redden maar die in onze straat gaan er uit, onomkeerbaar. En ze zijn niet ziek en ze vallen zeker niet binnen tien jaar om. Geldverspilling, laten ze een bibliotheek neer zetten.
Anoniem zei…
Nou Marthy, hier hadden we een prachtige markt, met bomen en mooie bestrating,
maar,......te ouderwets, modern moest het worden.
Met als resultaat een foeilelijke, kale vlakte, met gladde tegels, waar al veel
mensen gevallen zijn, omdat je het verschil niet ziet met de stoeprand.
Heel fijn, zo'n vernieuwde markt, maar niet heus.
groetjes van Betsy
Jammer, jammer van de bomen in jouw straat. Het ziet er zo mooi uit.
Bertiebo zei…
Wat erg! 't Is ook altijd wat. Hier zouden er juist een paar bomen uit moeten maar dat mag niet
Marthy zei…
Ha Betsy, leuk de je reageert. Ik heb de tekeningen gezien en dat gaat het bij ons ook worden ben ik bang, een kale vlakte. Maar ja, we moeten mee in de vaart der volkeren.....
Marthy zei…
Toen ik vanmorgen met de auto terug kwam van zwemmen en over het Dorpsplein de Bovenkerkseweg op reed kon ik alleen maar denken, zonde, wat zonde. Toen ben ik de auto neer gaan zetten en heb ik de onderste foto genomen. De bovenste foto nam ik verleden week toen ik in tegenovergestelde richting liep en opeens zag hoe mooi de bomen op het Dorpsplein wel waren.
Marthy zei…
Je zou willen dat er een paar gezond denkende vrouwen deze besluiten konden nemen
KnutzEls zei…
Ik zeg met Emie ACTIE ACTIE. We hebben juist bomen nodig, voor de zuustof en waterafvoer. Niks vaart der volkeren, gezond verstand.
PS: hier stond de boom voor onze tuin ook op de nominatie te worden gerooid. Parkeerruimte ofzo. Nou mooiniet, Leo en ik hebben een boze brief gestuurd en hij staat er nog steeds. Gelukkig maar.
Marthy zei…
Wat goed dat jullie geprotersteerd hebben, Els en dat de boom er nog steeds staat. Dit hier is een verloren strijd. Er is geprotesteerd, maar door te weinig mensen. Er zijn heel veel mensen die sierbestrating wel mooi vinden en de gemeente zegt dat er wel bomen voor terug komen, ze vergeten er bij te vertellen dat het er veel minder zijn.
Elizabeth zei…
Zijn ze nou helemaal betoeterd...! Op de lange duur gaan ze daar echt spijt van krijgen.
En wat is nou helemaal de zin van dit alles?
Tjonge, ik voel toch nog wel dat het m'n geboortedorp is hoor....

Groetjes, Elizabeth
Sjoerd zei…
Soms denk je invloed uit te kunnen oefenen, maar dat kan alleen als de protesten te groot worden... Dan komen de compromis voorstellen en daar levert altijd iemand op in.
Marthy zei…
Helaas heeft Stolwijk nou niet bepaald de naam deskundig te zijn op het gebied van dorpsschoon, Elizabeth. Prachtige gebouwen en huizen gingen tegen de vlakte om plaats te maken voor o.a. een afgrijselijk gemeentehuis en een bank. En nu pakken ze ook nog even het groen en de bestrating aan.....
Marthy zei…
We zullen maar denken dat het feit dat de bomen op het dorpsplein die blijven staan het compromis is.
In de weer zei…
Ooooh wat jammer, ze zijn zó mooi en het duurt weer jaren eer een kleine boom groot is.
Inge zei…
Ik snap het niet: mensen zeggen van de natuur te houden maar intussen veranderen tuinen en tuintjes in geplaveide vlekjes en vlakken. Met kunstgras ...... Yuk. En bomen vindt men mooi en nodig, maar alleen in een bos. En vogels zijn leuk maar niet als ze de boel onderschijten ..... Diepe zucht .....
Marthy zei…
Ja Toos, ik ben bang dat het heel leeg gaat worden in onze straat.
Marthy zei…
En als er dan al ergens een boom staat dan moet er geen blad afvallen, dat is alleen maar lastig.
Wieneke zei…
Als bomen ziek zijn en daardoor gevaar opleveren dan moeten ze weg. Maar kerngezonde bomen kappen...... ik vind dat heel erg. Wie zit er nou op sierkeitjes te wachten? Kom op, Marthy, de barricaden op, hoor! :-)
Marthy zei…
Ik ben in mijn leven genoeg de barricaden op gegaan, Wieneke. We hebben laten weten dat we het er beslist niet mee eens zijn en daar laat ik het bij.
Pippa's Hus zei…
Wat jammer dat die bomen weg moeten ze zijn prachtig! Maar sierkeitjes vind ik dan wel weer heel erg leuk. XX Esther
Marthy zei…
Heel jammer, Esther. En helaas heb ik niets met sierkeitjes. Maar goed, laten we afwachten wat het wordt.
Onliemie zei…
Bij ons op ons minuscule dorpspleintje stonden vroeger ook zo'n mooie bomen. Die waren ziek en moesten daarom weg... zo jammer. Er kwamen wel meteen nieuwe maar zo'n kleintjes nog ter vervanging was toch wel slikken. Inmiddels zijn het al flinkere bomen en nu wordt de hele dorpskern terug aangepakt... een plan van 2 jaar verkeershinder maar... wij krijgen er prachtige bomen en parkjes bij... gelukkig want van die lelijke bestratingen hebben wij hier in België al meer dan genoeg.
Ik leef met je mee... Kunnen jullie niet met z'n allen heel erg hard protesteren? Volgende keer in ieder geval niet meer voor deze mensen stemmen! :-)
Marthy zei…
Er valt niet meer te protesteren, men gaat eerdaags beginnen. Ben heel benieuwd wat het gaat worden, maar ik vrees met grote vreeze.