Oude films


Ik weet niet hoe jullie dat ervaren maar ik vind het heerlijk, af en toe zo'n stormachtige zondag er tussen. Wind en regen rondom het huis, wij hebben gevulde speculaas bij de koffie en ik maak een heerlijke maaltijdsoep. En als het lezen gaat vervelen zetten wij een film op. Ik kreeg laatst van de vader van schoondochter Christianne een doos vol dvd's met oudere films waarvan we de meesten nog niet hadden gezien. 'As it is in heaven' gaat over het leven in een kleine gemeenschap in Zweden waar een bekende dirigent binnen wandelt en er al snel middenin zit. 'La tête en friche' speelt in een klein Frans dorpje op het Franse platteland en gaat over de vriendschap van een lompe klusjesman met een belezen oude dame. De film 'Dialogue avec mon jardinier', die wij prachtig vonden is van dezelfde regisseur, Jean Beckker.

Vanmiddag keken we 'Un long dimanche de fiancailles', ook een Franse film maar wat minder lichtvoetig. Het handelt over een jonge vrouw die zich afvraagt of haar verloofde werkelijk omgekomen is in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Toegegeven, het zijn allemaal wat sentimentele films, maar wij kijken er met plezier naar op een sombere zondagmiddag.


Reacties

Emie zei…
Ha, wij hebben gevulde speculaas bij de thee en ook een lekkere maaltijdsoep. Samen naar een dvd kijken doen we eigenlijk alleen maar in Italie. Ik denk dat dit komt omdat het filmhuis om de hoek is en we daar nogal eens een filmpje pakken. Maar verder kan ik net zo kneuterig genieten van een regenachtige zondag als jullie dat ook doen.
Bertiebo zei…
Wat heerlijk om zo'n doos films te krijgen!
Marthy zei…
En hij kan me niet lang genoeg duren, zo'n dag.....
Jeanne zei…
Heerlijk om te doen! 'As it is in heaven' heb ik al tig keer gezien!
Marthy zei…
Te leen hoor, Bertie, maar niet minder fijn.
Marthy zei…
Kan me voorstellen dat jij die film leuk vindt om te zien, Jeanne. Jij zingt immers zelfs in een koor. Ik denk dat ik hem ook nog wel een keer ga zien.
Ageeth Mooij zei…
Heerlijk! Ik ben jaloers omdat al mijn huiswerk onafgebroken in mijn nek hijgt. Zie je het voor je?
As it is in heaven vond ik geweldig en mijn man ook. Het komt niet zo vaak voor dat we van hetzelfde genieten qua films.
Gerard Depardieu vind ik zo aandoenlijk.
Annelies zei…
Heerlijk herkenbaar, zowel die rommelzondag met ook hier veel wind en regen, als het kijken naar die mooie films! Dialogue avec mon jardinier: al tig keer bekeken en nog steeds ontroerend mooi met de eenvoudige wijsheid van de jardinier.
Geen probleem met zo'n herfstdagje!
Marthy zei…
Zeker in deze film was Gerard Depardieu als dikke goedzak die als kind gepest werd heel aandoenlijk.
Marthy zei…
Dialogue avec mon jardinier zit er ook bij, Annelies. Ik denk dat ik die maar bewaar voor de Kerstdagen. Mart en ik herkende in de tuinman mijn vader en onze oude Franse buurman. Zo mooi.
Pippa's Hus zei…
Ook wij hebben genoten van de winderige zondag, joggingbroekje aan, boekje, theetje, beetje t.v kijken. Heerlijk! XX Esther
Marthy zei…
Hihi, ook ik had het joggingbroekje aan;-)
Sjoerd zei…
Soms is het inderdaad beter om je verlies op het weer te nemen en aan je eigen pleziertjes toe te geven...
Marthy zei…
Kost me niets geen moeite, Sjoerd. Lekker, zo'n dagje.
Onliemie zei…
Heerlijk zo af en toe een filmpje meepikken ... doen wij op de lange avonden van het na- en voorseizoen in de caravan. Dankjewel voor de tips... enkele zag ik nog niet. Die ga ik zeker onthouden! :-)
Marthy zei…
Met plezier gedaan!