dinsdag 22 november 2016

Knippen bij de buren

Ik was al weken van plan om een paar takken te knippen van de struiken met de paarse besjes (Callicarpa bodinieri ‘Profusion’) die aan de andere kant van de sloot achter onze tuin in het park staan. Kleine moeite maar het kwam er niet van. Vanmorgen, in het zonnetje zag ik dat er nog genoeg besjes aan zaten en dacht meteen, nu of nooit. Als ik namelijk nog langer wacht zijn de takken met een volgende stormachige dag zeker kaal. Dus dat werd boodschappen doen met een snoeischaar in de zak van mijn jack en na thuiskomst maakte ik een mooi hoekje met de takken. Ik zag op mijn strooptocht trouwens ook nog een paar hortensia's waarvan de bloemen nog erg mooi waren. Morgen gaat de snoeischaar weer mee.


21 opmerkingen:

 1. Mag je eigenlijk knippen in openbaar groen? Ik knipte nog eens wat takken van een cotoneasterstruik in de straat achter mijn werk en kreeg nogal een boze reactie van een langslopende mijnheer. Dus sindsdien kijk ik goed om mij heen en knip stiekem wat takjes af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag het niet, maar er staat hier een enorme hoeveelheid van die struiken, ook verderop in de straat. Ik heb drie takken geknipt en daar is niets van te merken.

   Verwijderen
 2. Dat paars is mooi he. Als ik het hier zou zien, zou ik het ook meenemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een prachtige kleur paars, Bertie en ik ga eens lekker genieten van mijn illegale takken;-)

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Ik ben in dit soort dingen wel een beetje brutaal en daarbij komt dat ik al die mannnen van de plantsoenendienst wel ken. Ze zouden de takken afknippen voor me ls ik het vroeg.

   Verwijderen
 4. Bij ons is de struik voor 2/3 gesneuveld bij het winterklaar maken van de tuin (door mijn man). Er is niet veel van over en dat vind ik jammer. De kleur paars is een van mijn lievelingskleuren. Ik vind eigenlijk dat plukken en knippen in het openbaar groen niet mag, maar ik zou in dit geval ook voor mijzelf een uitzondering maken. Het is tenslotte openbaar groen, maar als iedereen het doet blijft er niet veel over.
  De takken staan prachtig in je vaas Marthy!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dat is het nu net, Ageeth, niemand doet het omdat het allemaal hele nette mensen zijn. Ik iets minder dus ik doe het wel omdat ik denk dat die paar takken niet zullen geven. Ik weet het, het is egoïstisch gedacht maar ze staan wel heel mooi te staan;-)

   Verwijderen
 5. Zeker een mooi hoekje. Die vaas is met alles mooi he. Hier wordt-ie ook veel gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vaas heb ik al wat jaren, Jeanette en ik beschouw hem nog steeds als een hele goede aankoop.

   Verwijderen
 6. Het is in een voor publiek toegankelijk park of plantsoen of in bij de gemeente in onderhoud zijnde groenstroken, grasperken of bloembakken, dan wel in de duinen verboden schade toe te brengen aan een boom of een bloem- of heesterperk, dan wel aldaar bloemen te plukken.
  Maar ik had het ook gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, Sjoerd. Ik heb het keurig gelezen maar of het helpt bij mij.....

   Verwijderen
 7. Die struik (in mijn eigen tuin) is hier helaas gestorven .....
  het was trouwens net alsof ik een foto uit mijn eigen huis zag: we hebben een identieke bank èn precies dezelfde vaas :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ooit op een toneelavond gestaan hier in het dorp en toen had iemand dezelfde jurk aan als ik. Ik ben op haar afgestapt en heb gezegd dat we dezelde goede smaak hadden. Geldt ook voor die bank en die vaas, Inge;-)

   Verwijderen
 8. Haha pikkendief! :-) Mooi die paarse struik. Die staat bij ons op school ook in het park. Nu weet ik ook meteen de naam! Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, da's een leuke, pikkendief, die ga ik onthouden.

   Verwijderen
 9. Reacties
  1. Ik doe mijn best om er wat van te maken, Kakeltje.

   Verwijderen
 10. Het is een prachtige ruik. Er staat hier ééntje in de tuin dus daar ik zoveel afknippen als ik wil.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy