Doorgaan naar hoofdcontent

Dag 10 Marcilhac - Cabrerets 22 km

Vanaf Marcilhac waar we vannacht hebben geslapen was het mogelijk om het traject naar Cabrerets per kano af te leggen. Een dag van te voren heb ik telefonisch geïnformeerd en wat we in de vorige gîte al te horen kregen werd bevestigd, door de lage waterstand in de rivier was het niet mogelijk dit te doen. Jammer, we hadden er ons zo op verheugd. 

Maar er valt ook lopend nog genoeg te ontdekken. De hoog opreizende rotswanden blijven imponerend met op sommige plekken grotten en gangen.

Nog steeds zien we huizen waarvan de achtermuur een rotswand is, vaak zijn ze hooggelegen.

Kilometers lopen we over dit pad wat zich slingert langs de rotsen, hoog boven de vallei.

Van dit bankje maken we even gebruik voor een kleine pauze en om te genieten van het uitzicht.


Door de vorm en de kleur van de huizen worden ze als het ware opgenomen in de kalksteen, het geeft daardoor een heel natuurlijke aanblik.

In de middag komen we aan in Cabrerets, een prachtig klein dorpje. We worden daar ontvangen door een jonge vrouw die zowel eigenaresse is van de gîte als van een daarvoor gelegen restaurant.

Dit is het uitzicht uit onze kamer. Er staan twee stapelbedden en een groot tweepersoons bed, zeker twee meter breed. En in die laatste mogen wij slapen, de rest van de bedden blijft leeg.
 
's Avonds eten we in het restaurant en dat wordt feest. Het blijkt namelijk een toprestaurant te zijn, bekend in de hele streek. Acht man personeel in de keuken die er voor zorgen dat we genieten van wat we voorgeschoteld krijgen. Echt in jaren niet meer zo geweldig gegeten.

2 oktober 2019

Reacties

Wat een prachtige foto's, mooie tocht. Geweldige prestatie!
Anoniem zei…
Het lijkt mij zo 'benauwd' wonen, als de achterkant van je huis in een rots zit. Een hele 'muur' achter je huis.
Lies
Wat laat je ons weer meegenieten. Zo mooi daar!
Sjoerd zei…
Mooi gezicht die halve huizen op deze manier in de kalkzandsteen. Ik zou me zorgen maken over hetgeen er allemaal naar onder kan vallen.
In de weer zei…
Schitterend vind ik de huizen tegen de rotswand en ik vraag me dan ook altijd af of ze nog ruimte in de rotswand hebben.
Hele bijzondere huizen, ik kende het niet op die manier.
Marthy zei…
Ik denk dat je nog van zou staan te kijken hoeveel extra ruimte ze uitgehakt hebben, Toos.
Zeg, heeft iemand al eens tegen jullie gezegd dat jullie bofkonten zijn (-:
Die huizen in de rotswand, weergaloos. Ik denk dat ik in iedere grot of gang zou willen neuzen. Niet handig als je nog de nodige kilometers hebt af te leggen.
Marthy zei…
Nou, dat hoeven ze niet te zeggen hoor Mirjam, dat beseffen we zelf. Bofkonten dat we nog zo gezond samen zijn om dit soort mooie dingen te doen.
Onliemie zei…
Alweer een prachtdag met een fantastische afsluiter. Van geluk hebben gesproken! :-)
Emie zei…
Wat een prachtfoto's van een schitterend gebied.
miekequilt zei…
En ook daar is het weer prachtig. Dat restaurant heb ik even opgezocht, ziet er goed uit.