Doorgaan naar hoofdcontent

Alles op slot, ook de kringloop

 Schaatsen, zullen we dat ooit nog kunnen doen op natuurijs? Voor deze dure noren is in ieder geval weinig belangstelling. Er lag nog een partijtje op de zolder van onze garage vanuit de tijd dat Mart de winkel nog had, zijn opvolger is nooit aan die handel begonnen. We konden nog twee paar weggeven aan een fietsvriend van Mart, voor zijn kleinkinderen en de rest bleef staan. Dan maar naar de kringloop maar het ging me wel aan het hart.

Dat zeg ik wel zo makkelijk, naar de kringloop maar dat bleek het niet te zijn. Ik had gisterenmiddag inmiddels op de site van de Dorcas Bergambacht en Schoonhoven gelezen dat ze voorlopig dicht gingen wegens de Corona uitbraak en dat is niet zo gek want er werken alleen maar bejaarde vrijwilligers. Maar voor ons was het een knappe tegenvaller.

Wat nu gedaan want inmiddels hadden wij met behulp van een zoon een grote aanhanger volgeladen met spullen waaronder mijn bank van 23 jaar oud. Na een paar telefoontjes vond ik in Lekkerkerk een kringloop die onze spullen wel wilden hebben dus daar zijn we vanmorgen heen gereden. 

In die kringloop die op de tweede etage in een grote hal zat troffen we alleen een oudere dame die rugproblemen had en beslist niet kon tillen. Nou, ik ook niet en Mart alleen kon die bank echt niet uit onze aanhanger krijgen en dan ook nog eens naar boven. Gelukkig had ik mijn telefoon bij me en na weer wat telefoontjes was er een adres in Gouda waar we terecht konden. Geen beschadigde meubels en ook geen zwaar eiken werd er wel bij gezegd. 

We slaakten een zucht van verlichting toen we vanaf dat adres met een lege aanhanger naar huis reden.

Reacties

miekequilt zei…
Prachtige schaatsen. Maar waarschijnlijk komt er geen natuurijs meer. Gelukkig kon je je spullen nog kwijt, wat een gedoe.
Sjoerd zei…
Je bent er in ieder geval vanaf gekomen.
Bertiebo zei…
Wat een gedoe zeg. Fijn dat je er van af bent
Hè hè, weer een last minder.
Emie zei…
Heb je nou nog wel een plek om te gaan zitten :)
Anoniem zei…
Ja schaatsen met veters zijn uit, tegenwoordig zijn het allemaal schaatsen met kliksluitingen. Vroeger was je al blij dat je schaatsen had.
Lies
Wat een gedoe Marthy. Ik heb deze net even voorgelezen aan man, het is toch wat zeiden wij tegen elkaar, om van je spullen af te komen.
Marthy zei…
Onze zoon zei later dat we het ook naar het afvalstation hadden kunnen brengen maar daar hebben wij dan weer moeite mee.
In de weer zei…
Ja, daar zou ik ook moeite mee hebben, maar gelukkig hoefde het niet zo ver te komen. Tiswa !
Opgeruimd staat netjes! Mijn (lage) Noren heb ik ook ooit in een fiets winkel gekocht.
Onliemie zei…
Misschien moeten jullie maar voortmaken met naar Frankrijk te rijden. Als de grenzen dicht gaan geraken jullie er misschien niet meer in. De Ardèche lijkt me wel een veilige plek om te verblijven. Weinig mensen en heel veel ruimte. Ik hoop dat jouw mevrouw die haar 100 gaat vieren ook gespaard blijft van het virus. Wat ik gek vind is dat Nederland nog steeds zo laks met het hele gebeuren om gaat. Daar heb ik echt geen goed oog in. Maar wie ben ik om dat te opperen.
Marthy zei…
Wij moeten 27 maart naar de notaris om te tekenen voor de verkoop van ons huis, dus we kunnen niet eerder weg. Het zou prettig geweest zijn als er voor heel Europa eens luidende maatregelen genomen genomen waren, er zijn nu zoveel tegenstrijdigheden.
Onliemie zei…
Ik duim voor jullie dat tegen dan de grenzen niet dicht zijn. xxx
Ja Marthy, dat zou kunnen, maar daar hebben wij ook grote moeite mee. Beter dat iemand anders er nog blij van kan worden.