Doorgaan naar hoofdcontent

Pl@ntNet


Ik kreeg een vraag van blogvriendin Alet  of ik wist hoe de gele bloemetjes heten waarvan ik deze week een foto op mijn blog had staan. Haar hele tuin stond er dit jaar in één keer vol mee. Het is blijkbaar een goed jaar voor dit plantje (zachte winter?) want ook hier staan de bermen er vol mee. 

Het is speenkruid maar omdat ik ook maar een mens ben die fouten maakt ging ik het vanmorgen even controleren, vond ik trouwens wel leuk om te doen met het leuke speeltje wat ik sinds kort op mijn telefoon heb. Het is een app die Pl@ntNet heet. Je kunt er planten mee identificeren en het werkt fantastisch. Gewoon met behulp van de app een fotootje maken van de plant, struik of het blad van een boom en de rest wijst zich zelf. Waarschijnlijk hebben veel mensen als zoiets op hun telefoon, ik ben nooit zo snel met dit soort dingen maar ben er blij mee. Zo leuk om tijdens het wandelen te weten wat je ziet.


En dit kun je onder andere allemaal te weten komen: Familienaam Ranunculaceae, soort Ficaria verna Huds of te wel gewoon speenkruid. Het is onkruid maar wel leuk onkruid want van al die gele bloemetjes in het voorjaar kan een mens alleen maar blij worden.

Reacties

KnutzEls zei…
Staat ook op mn smartfoon, maar ik vrrgeet het zo vask te gebruiken. Dit is toch een schattig plantje. Een hele tuin vol, wat een luxe 🤗🍀
Annelies zei…
Dank je wel voor de tip, Marthy! Ik ga eens kijken hoe ik die app kan installeren. Kom ook altijd de mooiste plantjes tegen onderweg. Maak er dan een foto van en probeer in de 'plantenbijbel' te achterhalen wat voor eentje het is. Maar dit is veel makkelijker!
miekequilt zei…
Handige app. Bedankt voor de tip. Nu we meer wandelen is het leuk te weten wat je ziet.
Die app ga ik ook installeren. Leuk!
Sjoerd zei…
Kijk, dat is nou eens een mooie tip. Ga ik meteen uitproberen...
Het zijn net kleine zonnetjes allemaal, die bloempjes, en dat hebben we nu wel even nodig.
Marleen zei…
Frisse lentekleuren. Dankjewel voor de tip, ik ga de app ook gebruiken.
Emie zei…
Ik maak van een soortgelijke app gebruik maar vind de praktijk vaak tegenvallen (verkeerde namen en een hoop commercie er omheen). Misschien moet ik eens overstappen naar deze van jou. Dank voor de tip.
Bertiebo zei…
Hee ik had hier gereageerd, maar ik zie de reactie niet. Is al eens vaker gebeurd. Heel raar. Nou ja lekker belangrijk. Ik had gezegd dat ik net als Els die app heb, maar hem altijd vergeet. En dat ik nog eens een wedstrijd in mijn klas heb gehouden wie er dat jaar het eerste speenkruid zou vinden. Vonden ze leuk!
Bertiebo zei…
Ja nou staat het er
Elizabeth zei…
Ha, dat is wat voor mij! Ik heb de app meteen geïnstalleerd... Dankjewel voor de tip!
Marlou zei…
Ha Marthy,

ja.. speenkruid...
Mijn tuin staat er ook vol mee.
Ik vind het een heerlijk bloemetje, omdat ik juist in deze tijd de kleur geel zo fijn vind.
Zo'n vrolijke kleur...


Geniet van de tuin!
Groetjes van Marlou
Ageeth Mooij zei…
Ze zijn zo leuk en combineren bij ons mooi met de maagdenpalm!
Speenkruid! Het allereerste lentebloemetje ♥
Speenkruid dus!!!! Merci Marthy. Het is onkruid misschien maar het mag hier lekker blijven staan. Staat erg vrolijk. Die App kende ik ook niet. Ik ga eens kijken XxX