Doorgaan naar hoofdcontent

La Dolce Via

We maakten weer een fietstocht langs de 'Voies Douces' van de Ardèche. Deze keer 'La Dolce Via', de route langs de rivier de Eyrieux die we al vaker gefietst hebben. We parkeerden de auto's in Les Ollières sur Eyrieux bij een oud treinstation en begonnen daar aan onze tocht.

Wat is dat toch een geweldige uitvinding, die elektrische fietsen. Heen naar Le Cheylard hadden we voortdurend vals plat, een lichte stijging dus maar daar voel je dankzij de aandrijving op je fiets niets van. Terug, stroomafwaarts hadden we hele stukken waar je niet hoefde te trappen. Bij elkaar fietsten we die dag ruim 60 km. met halverwege in Le Cheylard een lekkere lunch.

Ter hoogte van St. Sauveur de Montagut kwamen we deze grappige muurschildering tegen.


Langs de Eyrieux staan veel oude moulinages, zijderupsfabrieken. Veel zijn er opgeknapt en hebben een andere bestemming gekregen maar er zijn er ook waar het verval toeslaat, zoals deze.


Het was weer een heerlijke dag op een prachtige route. En het mooie is, deze routes worden steeds meer uitgebreid, kijk maar eens op deze kaart (klik). Er valt nog genoeg te ontdekken voor ons.

Reacties

Zomerse plaatjes, in korte broek en sandalen op de fiets. Heerlijk.
Marlou zei…
Heerlijk met de elektrieke een vals plat nemen...
Heb ik gisteren ook gedaan.
Moest voorheen altijd afstappen.
Fijn, dat je zo geniet!
Ger zei…
Ja, op de fiets heb je het grote voordeel om meer te zien,korte stops te maken om iets moois nóg beter te zien en te fotograferen.
Te genieten van de buitenlucht en de zon op je huid te voelen.
Bij het zien van je 2e foto kreeg ik een waw-effect, één waarbij ik me afvroeg, hoe krijg je die foto zó scherp.....?
Maar het antwoord kreeg ik al snel door het lezen van de tekst er onder ;-)
Leuk gedaan hoor,door de schilder en door jou,Marthy.
Zijn net terug van een korte vakantie in eigen land en daar het niet voor iedereen mogelijk is om op de fiets te stappen en gebonden bent aan auto om je te verplaatsen, heb ik toch niks te klagen en met volle teugen genoten van het typisch Hollandse sfeertje wat West-Friesland te bieden heeft aan het Markermeer.
Lieve groet,
Ger
Annelies zei…
Mooie tocht, hè. Ook nog verder doorgefietst richting Saint Agrève of bewaren jullie dat voor een volgende keer?
Marthy zei…
We zijn gestopt bij Le Cheylard en daar vandaan weer terug gefietst.
Bertiebo zei…
superleuke schildering, de rest ook natuurlijk
Onliemie zei…
Heerlijk, geniet daar nog maar goed van al die ruimte voor jullie alleen. Fijne vakantie hadden we daar ooit in Les Ollières maar intussen is die camping te groots en niet meer ons ding. Jammer want we hebben er leuke herinneringen aan. Prachtige muurschildering.
Marthy zei…
Ja, die camping is inderdaad heel groot geworden met veel te veel van die huisjes boven op elkaar.
Sjoerd zei…
Een mooie tocht met weer hele mooie foto's. De mural vind ik schitterend. En aan de kleding te zien is het nog puur genieten.
Ja, fijn fietsen zo hè
Emie zei…
Volgens mij wordt het ook voor mij de hoogste tijd voor een elektrische fiets. Wat ziet dat er allemaal ontspannen uit zeg!
Marthy zei…
Dit is zo lekker fietsen, Emie. Wij zijn zelfs van plan om sportievere elektrische fietsen te kopen zodat we hier ook af en toe een bergje kunnen bedwingen. De fietsen die wij hebben zijn prima voor Nederland maar voor dit bergachtige gebied willen we nog meer power.
Die muurschildering lijkt wel 3D, zo knap.
Jullie hebben een heerlijke dag gehad. Ik had zo mee willen fietsen en met ogen uit willen kijken.
groetjes.
Marthy zei…
Dat zou leuk zijn, je zou genoten hebben.