Doorgaan naar hoofdcontent

Naderend vertrek

Langzaam begint ons dorp leeg te lopen. Er zijn mensen die de hele winter wegblijven maar er zijn er ook die nog af en toe terug komen zolang het een beetje weer is wat natuurlijk kan als je niet al te ver weg woont. Verleden week vertrok buurvrouw Jacqueline die het huis naast ons heeft, met haar heb ik een sterke band. Zij was nog een dag of tien geweest en ging nu weer voor de winter naar huis.

 In januari belde ze mij om te vertellen dat ze kanker heeft met uitzaaiingen en ze wordt daarvoor behandeld, iedere maand een chemokuur. Het afscheid was emotioneel. ze begon te huilen, ze is bang dat ze volgend jaar niet meer terug zal komen naar haar geliefde plek waar ze al vijftig jaar komt. Ik kreeg ook tranen in mijn ogen, heb mijn armen om haar heen geslagen en Mart daarna ook, we hadden even lak aan Corona. 

Wij hebben ondertussen besloten om ook te gaan vertrekken, een paar dagen eerder dan gepland maar de weerberichten blijven regen voorspellen. We helpen maandag en dinsdag buurvrouw Jany en haar moeder met hun vertrek en dan gaan wij woensdag rijden. Het is mooi geweest, we hebben een prachtige zomer gehad en op deze plek totaal geen last gehad van Corona perikelen. Nu gaan we terug naar Hollands-Midden waar vanaf gisteren aangescherpte Coronamaatregelen gelden. We zullen weer meer op moeten letten maar dat zal wel snel wennen. 

Reacties

Marlou zei…
Goeie reis Marthy,

rijd voorzichtig en iedereen voorrang fgeven...
En dan... afkicken van de mooie Ardeche...

Bonvoyage!
Marlou
miekequilt zei…
Jammer. Het Franse huis weer afsluiten. Gelukkig hebben jullie een mooie tijd gehad. En nu op naar het noorden waar een nieuwe plek op jullie wacht. Goede reis en alvast welkom thuis.
Emie zei…
O, wat verdrietig dat je op die manier afscheid moest nemen van Jacqueline. Fijn dat jullie de anderen ook nog even helpen ( met sjouwen) en dan daarna zelf weer op weg. Fijn dat je tevreden terug kunt zien op het afgelopen seizoen.
JanetW zei…
Een goede en veilige terugreis gewenst. Ik ga jullie Franse belevenissen missen ( geeft me altijd vakantiegevoel ;-)
Lut en Luc zei…
Zoals ze in Frankrijk zeggen "Bonne Route" en goede start gewenst in jullie nieuw appartement in Nederland
Ger zei…
Afscheid nemen van wat of wie doet vaak pijn, helemaal wanneer je het vermoeden hebt dat het voor altijd zal zijn, in dit geval van je ernstig zieke buurvrouw.
Jullie kunnen terug kijken op toch wel fijne maanden in het Franse huis en prachtige omgeving, ook al was het door corona anders dan anders.
Wens jullie veilige terug reis en succes met alles wat in Nederland op jullie wacht.
En ik dagdroom nog even weg bij de gesloten blauwe luiken en deur...

Blijf gezond en tot blogs,
Ger
Sjoerd zei…
Je bent er in ieder geval geweest, hebt het gevoel weer terug kunnen halen. Ik wens je alvast een fijne terugreis.
Elizabeth zei…
Ja, ik kan me voorstellen dat dit emotioneel was met jullie buurvrouw!
Zijn er ook mensen die permanent wonen in jullie dorp?
Goede reis naar Stolwijk gewenst...
Coby zei…
Een goede terugreis en gezellig om je binnenkort weer bij het nordic walken te zien
Marthy zei…
Er zijn nog twee alleenstaande mannen die permanent in ons dorp wonen, Elizabeth. Beiden krijgen hulp, zowel medische als huishoudelijke.
Marthy zei…
Kijk er naar uit Coby.
Goede en veilige reis Marthy, en ben voorzichtig thuis ....
Het Franse deel van jullie jaar wordt sneller dan anders afgesloten, maar jullie hadden het niet willen missen. En nu op naar jullie nieuwe appartement. Vooraleerst 'Bon voyage'!
In de weer zei…
Kan me voorstellen dat jullie even lak aan de Corona regels hadden.
Goede reis terug en gaan genieten van het inrichten van jullie nieuwe stek.
Jan uit Perth zei…
Ik sluit me bij alle "goede reis wensers" aan, Marthy!
Bertiebo zei…
Maar je hebt je nieuwe plek om je op te verheugen. Goeie reis, Marthy
Op de valreep: goede reis morgen!!