Doorgaan naar hoofdcontent

Dat grote blik

Wij wonen nu bijna een week in onze nieuwe behuizing en nog steeds hadden we de keukenmessen niet gevonden. Ik behielp met met één mes waar ik alles mee sneed, niet echt handig. Ook geen flessenopener, we hadden er ondertussen maar eentje bij dochter geleend want mijn dagelijkse glaasje wijn wil ik toch wel blijven drinken. 

Vanmorgen waren we in de loods waar onze spullen stonden opgeslagen om de laatste dozen met fotoboeken op te halen en weer liep ik te zoeken naar die messen maar er stond echt geen doos meer, ook geen kleintje. 'Wat ga je met dat grote blik doen' zei Mart en hij tilde hem op. Dat blik had altijd op de keukenkast gestaan en ja hoor, daar zaten mijn messen in en nog wat meer spullen die normaal in een keukenla liggen.

Zo, nu heb ik eindelijk weer een volledig uitgeruste keuken. De messen hangen aan het messenblok wat gisteren opgehangen is en de rest heeft een plekje gevonden in de keukenla.

Wat ik met dat mooie maar grote blik ga doen weet ik nog niet. Volgende dilemma.

Reacties

Gebruiken in je voorraadkast, wegdoen kan altijd nog.
Niet weggooien toch?
KnutzEls zei…
Bij ons gebruiken we het grote Douwe Egberts blik voor een voorraadje zoutjes, crackers en zo. Dan wel een briefje erop anders weet je niet meer wat er in zit......😂😂 overigens doen we dat ivm met muizen 🤗
Marthy zei…
Goed idee, Els. Zoiets gaat het bij ons ook worden. Maar ik geloof niet dat hier muizen zitten op twee hoog.
Sjoerd zei…
Een mooi blik, volgens mij is dat ook nog geld waard.
Annelies zei…
Zo'n schitterend blik neerzetten op een mooie zichtbare plek is zelfs zonder doel al prima!
Emie zei…
Dat blik bestemmen voor foto's, vakantiedagboekjes en routekaarten? Ha, ha!
Bertiebo zei…
Dat blik is prachtig zeg. En leuk dat je er je spullen in terug vond
miekequilt zei…
Hoera, weer een raadsel opgelost.
anja zei…
Prachtig blik! En fijn dat je messen weer terecht zijn. Mijn moeder had 2 van zulk soort grote blikken, in 1 bewaarde ze krenten, rozijnen e.d. in de andere zoutjes e.d. Maar misschien kun jij er de foto's in bewaren waarover je twijfelt of je ze wilt bewaren (liggen ze voorlopig niet in de weg, weggooien kun je altijd nog later over beslissen)
Marthy zei…
Ik weet er al een mooie plek voor Annelies.
Marthy zei…
Ik ga voor de zoutjes, Anja.