Alliums en Akelei

Eergisteren zijn de laatste planten de border in gegaan en daarna hadden we een nacht met zachte regen, mooier kan je niet hebben. Eigenlijk zou het nog veel meer moeten regenen want het is hier erg droog, er is niet veel regen gevallen deze winter. De komende dagen wordt er veel regen voorspeld maar hier in de bergen weet je maar nooit of dat uitkomt, een beetje wind en het valt een vallei verderop. Er is nog niet veel kleur in de border maar de alliums laten voorzichtig hun schoonheid zien.

Ik heb er aardig wat staan dit jaar, verleden najaar verschillende gepoot en op het laatste moment nog een pot al voorgetrokken alliums meegenomen van de Stolwijkse kweker. Ik kon ze echt niet laten staan, vind het een pracht plant en gedroogd zet ik de grote bloemschermen overal neer.

Deze is al wat verder, iedere dag is er wat meer van de bloem te zien.

En de akelei, die bloeit inmiddels ook. Ik heb ze op verschillende plekken in de border staan, ooit een stekje meegekregen van mijn zus uit Drenthe.

Vanaf nu kan ik gaan genieten van alles wat nog in bloei moet komen in mijn border en dat is veel. Iedere ochtend doe ik een rondje maar ik zou er het liefst een stoel bij zetten om dat allemaal in de gaten te houden. 

Reacties

Janny zei…
Prachtig die alliums, bij ons alleen nog maar knoppen maar veelbelovend.
Elizabeth zei…
Een lust voor het oog, beide planten zijn prachtig...
Emie zei…
Blauw en paarstinten zijn mijn favorieten. Wat een weelde!
Bertiebo zei…
Die alliums... zo mooi!
willy zei…
mooie planten Marty

de foto van de alliums zijn bijzonder knap

prettig weekend gewenst
Anoniem zei…
Mooi vind ik de alliums altijd. Hoe droog je de alliums?
Lies
Marthy zei…
Ik laat de bloemschermen gewoon in de border staan tot het eind van de zomer en dan breek of knip ik ze af. Nu zijn de zomers hier meesta wel warmer dan in Nederland, dat zou verschil kunnen maken in het drogen.
In de weer zei…
Ik heb ze hier ook al enkele jaren in de tuin en het drogen is hier geen probleem Marthy. Net als jij laat ik ze ook in de tuin aan de plant drogen.
Een heerlijke plant.
Sjoerd zei…
Ik vind de Allium ook een schitterende plant. Maar leuker als hij zo links en recht tevoorschijn komt
Anoniem zei…
Bedankt! Ik ga is kijken of het lukt.
Judy zei…
En wij genieten mee van jouw border!
Margriet zei…
Bij ons staan door de hele tuin akeleien in allerlei kleuren, ze staan nu nog in knop, evenals de alliums. De eerste slaapmutsjes staan wel in bloei