Blij met onze buren

Ik had al verteld dat er verschillende buren naar Le Serret waren gekomen in verband met Pasen en zaterdagmiddag toen Mart en ik nog even in de tuin bezig waren hing buurvrouw Sylvie over de tuinmuur voor een praatje. Nadat we elkaar hadden bijgepraat over elkaars wel en wee vroeg ze of we zin hadden om de volgende dag met wat buren bij elkaar te komen om wat te eten. Daar gingen wij natuurlijk gelijk op in, leuk om iedereen weer te zien en te spreken.

Toen wij gisteren thuiskwamen van ons bezoek aan de brocantemarkt vonder we allereerst dit chocolade paasei op de mat voor de deur, van wie wisten we niet. Het was het eerste wat ik vroeg toen we even later onze buren troffen in het huis van Bernard en Dominique. Het bleek een cadeautje van Florence en Jean-Pierre te zijn aan hun buren. Wat lief! 

De spontane actie om met elkaar wat te eten bleek van Patrice te komen, dat is zo'n echt gezelligheidsdier. Dat eten was zoals gewoonlijk weer heel geslaagd en uitgebreid. Mijn buren krijgen het altijd weer voor elkaar om zonder veel voorbereidingstijd een complete maaltijd bij elkaar te toveren, in dit geval voor negen mensen. Ik had het makkelijk want Sylvia had mij gevraagd Hollandse kaas mee te nemen. Samen met een mooi stuk Franse kaas wat ik nog in de koelkast had liggen vormde dit een mooie afsluiting van de gezellige maaltijd. 

Reacties

miekequilt zei…
Heerlijk Marthy. Wat fijn dat jullie zo boffen met de buren. Maar zij boden ook met jullie!!
miekequilt zei…
niet boden, maar boffen
Sjoerd zei…
Lekker toch om in zo'n dorpje te wonen waar iedereen, iedereen kent.
Janny zei…
Gezellig om met elkaar te eten en wat leuk van dat paasei.
Emie zei…
Daar wordt een mens toch heel blij vsan, die saamhorigheid!
Bertiebo zei…
Ik zou willen dat ik zulke buren had. Echt!
Lies zei…
Dat is pas graag gezien worden!
Lie(f)s.
Judy zei…
Wat geweldig, zulke buren! Fijn om deel uit te maken van zo'n gemeenschap!
Margriet zei…
Bijzonder, die fijne buren!
Jolande zei…
Geweldig om zulke buren te hebben.