Doorgaan naar hoofdcontent

Platenrek

Lp’s uit de gratie? Niets minder waar. Muziek op vinyl is sinds een aantal jaren bezig aan een opmars, waardoor de platenperserijen weer op volle toeren draaien. Zo ook Record Industry in Haarlem, één van de grootste nog bestaande perserijen van de wereld. Wij zagen het in het nieuws verleden week. Als je er nu een order plaatst mag je blij zijn als je platen volgend jaar januari van de machines rollen. 

Zo’n schijf vinyl klinkt warmer dan een digitale cd en de verzamelwaarde van de lp is groot. Dit, samen met het feit dat vinyl nostalgische gevoelens oproept, maakt dat men massaal weer vinyl is gaan kopen. Tel daar de Corona periode bij op, mensen waren meer thuis, draaide meer muziek en kochten daardoor meer lp's.

Toen ik zondag dit mooie platenrek op de brocantemarkt zag staan raakte ik meteen verliefd. Idioot want ik heb geen platenspeler en geen platen. Maar met het nieuwsitem over die hernieuwde belangstelling voor vinyl in mijn hoofd dacht ik dat ik vast wel iemand een groot plezier zou kunnen doen met dit rek. 

Dus ik vroeg naar de prijs en die was twintig euro. Dat vind ik veel geld op een brocantemarkt want mijn prijsjes zitten meestal onder de tien euro. Ik kreeg er natuurlijk een heel verhaal bij over vintage en dat deze rekken weer heel geliefd waren.  Ik knikte maar eens en pingelde er toen vijf euro vanaf. Met rek onder de arm gingen we naar huis, verder had ik niets gekocht.

Ik heb hem helemaal schoongemaakt en hij staat nu te shinen op onze grote tafel. Wie hem gaat krijgen weet ik in de verste verte nog niet.

Reacties

Emie zei…
Ha, ha, ha wat een goede koop!
KnutzEls zei…
Onze platen staan in de boekenkast. Leo draait ze graag en regelmatig. Het is een leuk rek. Maar mijn eerste reactie, toen ik je tekst nog niet gelezen had, was "welke plantjes zet ze daar nou tussen?" 😁😁
Marthy zei…
Geweldige ractie Els, ik zit nu nog te lachen!!
Petra1945 zei…
Marthy, kun jij inmiddels pingelen in het Frans? Da's knap...
Anoniem zei…

Wat een verhaal. Je maakt er vast wel iemand blij mee. En anders aan de muur schroeven en er een plant op zetten. Haha.
Groet, Mieke. Ik kan alleen anoniem reageren, lijkt het.
Anoniem zei…
Die W is ook van mij. Mieke dus. Ik probeer in te loggen maar niks lukt. Ik geloof dat meer bloggers daar op dit moment problemen mee hebben.
Bertiebo zei…
Ha ja, ik dacht ook dat je er iets tegen zou laten groeien. Wij hebben onze platen en platenspeler ook nog. Ze staan in een boekenkast en vooral mijn man draait ze zeer regelmatig.. Zelf hoor ik geen verschil met cd's hoor, maar het zal best mooier zijn.
Marthy zei…
Ik zie een vreemde tekst als er gereageerd moet worden.Snap er niets van. Wacht het maar af.
Judy zei…
Goeie koop! Er zitten hier veel oude platenzaken in Deventer.
Sjoerd zei…
Langzaam maar zeker krijg ik er spijt van dat ik destijds al mijn LP's aan iemand kado heb gedaan.
In de weer zei…
Wij hebben ook nog veel lp’s en draaien ze nog regelmatig.
De platenspeler staat in de computer, strijk, naai, knutselkamer en daar wordt er bij tijd en wijle geluisterd en meegezongen, nostalgie hè.
Anoniem zei…
Pure (mooie!) nostalgie!
Lie(f)s.
johmar zei…
Mijn dochter is 34 en is ook weer lp's aan het verzamelen uit de jaren 60 en 70, niet alleen voor de muziek ,maar ook voor de mooie platenhoezen. Als er een koe op staat mag het zelfs muziek zijn waar ze niets mee heeft haha.
Leuk ding! Ik vind afpingelen in het Nederlands al moeilijk, laat staan in het Frans! Zo knap!
schrijfsels zei…
Ik heb al mijn LPs nog, en ook de grote collectie klassieke platen van mijn vader. Alleen: geen platenspeler :-)
Grappig rekje. Onze dochter heeft ook een platenspeler, en LP's natuurlijk. Ze staan gewoon in een vak van de boekenkast. En ze gebruikt ze als wandversiering op plankjes. Staat superleuk.
Jolande zei…
Ik heb ook al mijn lp's nog en de geluidsinstallatie staat ook nog op zolder, want die hebben we nooit weggedaan. Pingelen vind ik erg knap, dat kan/wil ik dus niet.
Liesbethblogt zei…
Ik gebruik dezelfde maar wit rood (uiteraard) voor mijn singles. Ik hachel zelden als ik het te duur vind loop ik weg. Heb het 1 keer gedaan omdat mijn opa het wel kon toen kocht ik in nagedachtenis aan hun een Welfareblik lulde er geld af en nam ook nog twee bekers mee. Ik kocht mijn rekje voor 5 euro op MP trouwens.
bemar zei…
Echte nostalgie!
Ik heb al een aantal jaren een platenspeler en de verzameling lp's breidt zich alleen maar uit. Ik luister bijna alle dagen wel even. Kan ik echt van genieten! Je platenrek is geweldig trouwens!