Planten en Pasen

Mijn border is bijna klaar, ik heb er ontzetten veel werk aan gehad deze keer maar ook veel voldoening. Heerlijk vind ik het om onkruid te wieden en met planten bezig te zijn. In een volgend leven ga ik een kwekerij beginnen en dan het liefst met alleen maar salvia's, daar ben ik gek op. Mart hielp me vanmorgen met het achterstuk van de border en groef een veel te groot geworden Salvia 'Hot Lips' op. De geur die dat verspreidde, heerlijk. 

Hij groef nog meer planten op die ik allemaal ontdaan heb van de wortelstokken van een herfstaster. Die herfsaster kwam overal op, ik heb hem al jaren geleden verbannen naar het kerkhofje, daar kan hij zijn gang gaan maar ik zat nog steeds met de achtergelaten jonkies. Ik hoop dat ze nu allemaal de nek zijn omgedraaid.

Net voor de lunch kwam Ludovic, de oudste zoon van buurvrouw Jacqueline aan met zijn vrouw. De laatste dagen zijn er al meer buurtjes aangekomen, er komt weer leven in Le Serret, gezellig. Er zijn er die een paar dagen blijven maar sommige komen voor een paar weken. Het weer is geweldig, we gaan een zonnige Pasen tegemoet. Ik wens jullie allemaal fijne Paasdagen.

Reacties

Jolande zei…
Ik vind het leuk om te lezen hoe jullie met jullie tuin bezig zijn, ook al heb ik zelf een vreselijke hekel aan tuinieren. Wij moeten nu een tuin zien te maken van een kaal stuk grond :-)
Ik wens jullie ook hele fijne Paasdagen op jullie mooie plekje.
Vrolijk Pasen Marthy en Mart. Ziet er allemaal heel veelbelovend uit. Inderdaad hopen dat de ongewenste individuen de kop niet meer opsteken.
Janny zei…
Jullie ook fijne Paasdagen!
Unknown zei…
Bonjour Marthy,wat een fijn gevoel is dat hè zo'n stuk border weer klaar,alles op zijn paasbest! Wij zijn ook weer op het franse platteland en heb afgelopen 3 weken ook een flinke klus geklaard! Net wat geranium en erysimum geplant ! Na de Pasen het laatste gedeelte! Zo'n verschil met voorgaande jaren en genieten volop!
Fijne Paasdagen ,groetjes Thera
Sjoerd zei…
Mooi weer met de Pasen maakt veel goed. Ik wens jullie ook een paar fijne dagen toe.
Judy zei…
Wat een werk heb je aan de border en de planten gehad! Maar het ziet er weer tiptop uit! Fijne Paasdagen!
Wat een klus maar wat zul je een voldaan gevoel hebben! Morgen ga je maar de hele dag op een luie stoel voor de border zitten (haha, lukt je vast niet!) en dan ga je alleen maar genietend kijken!
Fijne Paasdagen voor jullie !
Marthy zei…
Wat is die Erysimum een dankbare plant, bloeit de hele zomer.
Lies zei…
Geniet van de Paasdagen!
Lie(f)s.
Emie zei…
Jij hebt echt groene vingers, wat zal het eind resultaat mooi worden!
Voor jullie ook fijne Paasdagen! Heerlijk met zicht op de nieuwe border!
Bertiebo zei…
Mooi hoor. Ik denk ook wel eens na over wat ik in mijn volgende leven zou willen doen, haha.
In de weer zei…
Jullie ook fijne Paasdagen Marthy.
Gisteren een paar uren bij onze zoon in de tuin bezig geweest, op een stuk waar ontzettend veel heel gemeen onkruid woekert. Heb al een heel stuk klaar en net wat je zegt, dat geeft veel voldoening.
Zal toch eens opzoeken wat voor spul het is.
Marietje zei…
Ook voor jullie hele fijne paasdagen in het prachtige Ardèche.
Je bent ook druk in de tuin zie ik.
Ik ben ook druk met zaaien en verspenen van bloemen en groentes.
Het is altijd een drukke periode in deze tijd en kost veel energie maar straks kunnen we er weer van genieten als het in de vaas staat of op het bord.
Groetjes
Annemarie
Edward McDunn zei…
Het is inderdaad flink wat werk, maar dan héb je ook wat, fijne paasdagen gewenst hoor.
KnutzEls zei…
Fijne paasdagen. Na het werk even uitblazen 😉🍀
Margriet zei…
Wij zijn hier ook lekker bezig geweest, fijne dagen verder nog!